Un medic de la Spitalul Judetean din Galati, condamnat recent cu suspendare pentru luare de mita, a reclamat, vineri, la 112, faptul ca o pacienta i-ar fi oferit mita 50 de lei. Femeia a spus ca a dorit sa-i multumeasca in acest fel medicului pentru o reteta, anunta Digi 24, citand News.ro.

Medicul urolog Dumitru Tuta, de la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati, a reclamat, vineri, la 112, ca o pacienta i-ar fi dat suma de 50 de lei. El le-a spus politistilor sositi la fata locului ca nu este prima data cand se confrunta cu un astfel de incident.

Femeia care a vrut sa-i dea bani medicului a spus ca a a avut nevoie de o reteta si i-a oferit suma de bani ca gest de multumire.

Reprezentantii IPJ Galati nu au dorit sa dea detalii in legatura cu acest subiect.

Medicul are deja o condamnare pentru luare de mita, primita chiar in urma cu 3 zile. El a fost trimis in judecata anul trecut, dupa ce a fost prins in flagrant, in timp ce lua mita suma de 1.000 de lei de la un denuntator. Procurorii spuneau, la acea vreme, ca medicul Dumitru Tuta a pretins in mod indirect de la persoana bani pentru o interventie chirurgicala pe care urma sa o faca.

Dumitru Tuta a fost condamnat in prima instanta de Tribunalul Galati la 3 ani de inchisoare, dar pe 29 iunie, Curtea de Apel Galati a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de trei ani inchisoare aplicata lui Tuta Dumitru, stabilind un termen de supraveghere de 3 ani.