Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de numire a Ioanei Bogdana Albani in functia de procuror sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pe o perioada de trei ani, informeaza Administratia Prezidentiala, citata de Agerpres.

In perioada decembrie 2014 - aprilie 2016, Albani a detinut functia de procuror sef al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice din cadrul DIICOT, iar din aprilie 2016 a devenit procuror sef al Centrului de Aplicatii Operationale al Procurorilor DIICOT.

Tot joi, Iohannis a mai semnat si decretul de promulgare a legii pentru aprobarea OUG 116/2013 privind masurile necesare pentru functionarea comisiilor de evaluare din penitenciare, din centrele de reeducare si din centrele de retinere si arestare preventiva, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea bunei functionari a instantelor pe durata desfasurarii activitatii acestor comisii.

Totodata, seful statului a promulgat si legea privind aprobarea incetarii valabilitatii, prin denuntare, a Conventiei din 5 iulie 1890, semnate la Bruxelles, privind infiintarea unei Uniuni Internationale pentru publicarea tarifelor vamale, precum si a Protocolului de la Bruxelles din 16 decembrie 1949, prin care Conventia privind infiintarea Uniunii Internationale pentru publicarea tarifelor vamale din 5 iulie 1890 se modifica.

Presedintele a mai promulgat si legea pentru aprobarea OUG 55/2015 privind stabilirea unor masuri de reorganizare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative.