Fostul sef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost achitat, joi, Ioan Muresan, fostul sef al DIICOT Alba, fiind condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare, au stabilit magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), decizia nefiind definitiva, transmite Mediafax.

Traian Berbeceanu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Traian Berbeceanu, fostul sef DIICOT Alba, Ion Muresan, fostul procuror DIICOT Nicolaie Cean si Alin Mirel Muntean, ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Alba, au fost acuzati, primul de DIICOT, ceilalti trei de DNA, de fapte de coruptie si criminalitate organizata.

Ioan Muresan a primit condamnari pentru mai multe infractiuni, cu sporuri ajungandu-se la totalul de sapte ani.

"Contopeste pedepsele aplicate prin prezenta sentinta, inculpatul Muresan Ioan urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 5 inchisoare, la care se adauga sporul de o treime din totalul celorlalte doua pedepse, respectiv, 2 ani inchisoare, in final, 7 (sapte) ani inchisoare, cu executare in regim privativ de libertate", se arata in decizia Inaltei Curti, transmisa HotNews.

De asemenea, Muntean Alin Mirel a primit doua pedepse de 3 ani de inchisoare, el urmand sa execute una dintre ele plus un spor de o treime din cealalta, deci un total de 4 ani de inchisoare.

In acelasi dosar, fostul procuror Ioan Nicolaie Cean a primit doi ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la represiune nedreapta.

Rusu Gheorghe, presupus mituitor al lui Traian Berbeceanu, a fost condamnat la trei ani si sase luni cu executare pentru evaziune fiscala, Rusu Anca, Urs Ion Vasile si Mihai Mihalache fiind achitati.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva si nici executorie, ci poate fi atacata cu apel in termen de zece zile.

Dosarele DNA si DIICOT au fost conexate de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la inceputul anului 2015.

In dosarul trimis in judecata de DIICOT, Traian Berbeceanu a fost acuzat ca din functia de sef al BCCO Alba ar fi luat mita o masina in valoare de 20.000 de euro, de la doua persoane cercetate, pentru a le da informatii din dosare sau despre perchezitii facute la acestia.