Guvernul a decis marti, printr-o ordonanta de urgenta, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privata in proprietatea publica a statului, in vederea utilizarii lui ca sediu pentru una din institutiile publice cu nevoi stringente de spatiu sau conditii necorespunzatoare pentru a-si desfasura activitatea in parametrii de normalitate. Imobilul ar urma sa fie dat in folosinta DNA, care a solicitat Executivului un sediu adecvat, potrivit Mediafax.

Hotel TriumfFoto: hoteltriumf.ro

Totodata, Hotelul Triumf, aflat in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate in administrarea RA-APPS, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Potrivit acestuia, decizia Executivului a fost luata ca urmare a numeroaselor cereri primite din partea institutiilor publice care, fie se confrunta cu probleme seriose de lipsa de spatiu, fie isi desfasoara activitatea in imobile ce au facut obiectul retrocedarii, iar proprietarii cer sa fie repusi in drepturi, fie cladirile in care opereaza nu mai corespund necesitatilor lor.

In plus, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusa nicio oferta de cumparare pana in prezent.