Zeci de case au fost inundate in urma ploilor torentiale din Bistrita-Nasaud, mai multe podete au fost colmatate si aproape 10 kilometri de drum au fost blocati de aluviuni, 50 de persoane fiind evacuate din calea apelor, potrivit bilantului ISU facut in urma inundatiilor de luni seara.

Conform purtatorului de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, plutonier major Marius Rus, cele mai grave probleme au fost inregistrate in satul Petris, unde 30 de case au fost inundate si 50 de persoane evacuate, transmite Mediafax.

"In procesul de evacuare, au fost intregistrate trei cazuri deosebite: o persoana dializata si doi copii in varsta de trei zile, respectiv trei ani. Cele trei persoane au fost preluate de echipaje SMURD, respectiv ale Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud si transportate la spital pentru investigatii medicale", a spus plt. maj. Marius Rus.

Conform aceleiasi surse, in localitatea Lunca, comuna Sieut au fost afectate de inundatii 21 gospodarii si zece subsoluri inundate, cinci podete au fost avariate, iar 0,15 kilometri din DC 12A au fost afectati.

Si in municipiul Bistrita a existat o gospadarie afactata de ape.

De asemenea, inundatiile au creat probleme si in localitatea Ardan, comuna Sieu, unde au fost afectati 1,5 kilometri de retea stradala, in Susenii Birgaului, comuna Prundu Birgaului - cu cinci podete colmatate si 5,5 kilometri de retea stradala afectata.

In comuna Feldru, din cauza unor fire electrice care au cazut pe sosea, doi cai au murit electrocutati.

Bistrita-Nasaud se afla sub avertizare de cod galben de ploi torentiale, avertizarea meteorologilor urmand sa expire marti seara la ora 22.00.