Opt lideri ai partidului laburist britanic, dintre care sapte erau membri ai cabinetului din umbra ai formatiunii de opozitie si-au retras sprijinul pentru liderul Jeremy Corbyn, aruncand partidul in criza dupa referendumul pro-Brexit, informeaza Reuters.

Jeremy CorbynFoto: Captura YouTube

Corbyn l-a dat demis pe Hilary Benn din functia de sef pe sectorul politicii externe din partidul conservator dupa ce acesta spusese ca si-a pierdut increderea in conducere.

Gloria de Piero, Heidi Alexander, Lucy Powell, Ian Murray si Kerry McCarthy au anuntat ulterior toti ca isi retrag sprijinul si ca se retrag din cabinetul din umbra, scrie Reuters.

Potrivit Sky News, si-a dat demisia si Lilian Greenwood iar, BBC a transmis ca Seema Malhotra, secretar al trezoreriei in guvernul din umbra s-a retras si ea.

Mai multi dintre cei de mai sus au spus in comunicate de presa ca se intoiesc de abilitatea lui Corbyn de a duce laburistii la victorie in urmatoarele alegeri parlamentare.

Jeremy Corbyn a afirmat sambata ca va rezista oricarei incercari de inlaturarea sa de la conducerea laburistilor dupa ce regatul a votat pentru iesirea din UE.

Corbyn a fost criticat de catre unii deputati laburisti, care au afirmat ca el nu a facut campanie destul de puternica in sprijinul mentinerii regatului in UE si ca nu a reusit sa convinga milioane de alegatori din fief-urile laburiste pentru a sustine tabara "Remain".