Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri cererea depusa de regele Mihai prin care acesta contesta obligatiile fiscale catre bugetul de stat, stabilite de ANAF in cuantum de 4,1 milioane de lei, informeaza Agerpres.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Regele Mihai a deschis un proces la Curtea de Apel Bucuresti prin care contesta obligatiile fiscale catre bugetul de stat.

"Respinge exceptia inadmisibilitatii. Respinge cererea ca neintemeiata. Dispune restituirea cautiunii consemnate in cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr. 4207015/1 din data de 31.03.2016. Cu recurs in 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata public prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 24.06.2016", se arata in minuta CAB.

In luna mai, ANAF a publicat lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, printre acestea regasindu-se si regele Mihai, cu datorii totale la bugetul de stat de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligatii fiscale principale si 2,108 milioane lei obligatii fiscale accesorii.

Ulterior, biroul de presa al regelui Mihai anunta ca obligatiile fiscale restante ale acestuia au fost contestate, o procedura judiciara fiind in curs de desfasurare.