Premierul britanic David Cameron a tinut vineri dimineata un discurs scurt in care a spus ca “vointa britanicilor trebuie respectata”, dar ca alti conducatori ai Regatului trebuie sa decida momentul parasirii UE si sa negocieze Brexitul.

David CameronFoto: Gov.uk

“Cred ca tara noastra are nevoie de noi conducatori care sa o duca in aceasta directie, nu cred ca e bine sa fiu capitanul care duce tara noastra catre aceasta directie”, a declarat Cameron.

“Mi se pare normal ca noul premier sa ia decizia privind momentul in care va invoca articolului 50”, a spus el facand referire la prevederea din Tratatul de la Lisabona privind notificarea UE in privinta iesirii din blocul comunitar.

Cameron nu a precizat cand va pleca din Downing Street, a a precizat ca va exista un nou lider pana la congresul din octombrie al Partidului Conservator.

El a adaugat ca isi mentine parererea ca tara sa este mai puternica in cadrul Uniunii, dar ca “putem supravietui si in afara UE”.

"Nu regret nimic, nu retrag nimic”, a precizat el, facand referire la decizia de convocare a referendumului si la argumentele aduse pentru REMAIN.

Premierul britanic a transmis si un mesaj de calm: "Suntem puternici din punct de vedere economic”.

Cameron a dat si asigurari “ca nu vor exista schimbari imediate in modul cum bunurile calatorresc si cum serviciile sunt oferite”.