​Corespondenta de la Londra

O dupa-amiaza in tabara pro Brexit: cum lupta lorzii pentru libertatea tarii

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Joi, 23 iunie 2016, 17:58 Actualitate | Esenţial


Afis in campania Brexit: Boris Johnson si Donald Trump
Foto: Hotnews
Ce gândește și ce simteste englezul care face campanie pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit)? Cât de mult îi urăște pe străini, pe români, pe polonezi, pe musulmani, pe negri și orice altă vietate care nu s-a născut din părinți și bunici nutriți în Regatul Unit al Marii Britanii? 

M-am dus să-i văd cu ochii mei pe breexiteri în acțiune și i-am găsit peste drum de Big Ben, în Portcullis House, o clădire anonimă pe dinafară dar cu un superb patio interior, fotolii mari și moi, covoare boieroase, loc de întâlnire și vizuină a lorzilor și parlamentarilor prea-bunei Regine născută într-o altă eră. Sunt doar ei între ei. Își așteaptă liderii, doi parlamentari și un lord, pentru o ultimă infuzie de euroscepticism înainte de asaltul final asupra UE. 

TRĂDAREA NAȘULUI

Majoritatea membrilor Bow Group, cel mai vechi think-tank conservator din Regat și mare susținător al Brexit-ului, poartă insigne cu Vote Leave. Mă scufund sfios și estic într-un scaun de piele uriaș, dar imediat îmi sare din piept inima. 

Chiar în fața mea, conversația este patronată de o Cruella de Vil: păr roșu supărat, taior roșu țeapăn, buze înroșite, unghii înroșite, insignă albă în dreptul inimii pe care scrie mare și roșu Vote Leave. Sub inimă (și Cruella are inimă) o altă insignă roșie pe care scrie I Love Freedom. Lângă ea o altă insignă cu Take Control. În dreptul fiecărui nasture al taiorului, alte insigne mai mici. Am mai văzut-o în public la diverse dezbateri TV despre Brexit, chiar și la BBC. Aici doamna Cruella discută cu un babyface într-un costum cu dungi și freză a la Boris Johnson. 

Dacă nu știați, Boris este acel domn care seamănă izbitor cu Donald Trump, a fost primarul Londrei timp de opt ani și în tinerețe jurnalist trimis la Bruxelles unde a inventat “știrea” despre reglementarea curburii bananei de către birocrații UE. Astăzi este pro Brexit pentru că vrea să-i ia locul premierului David Cameron, cel care a declanșat referendumul la presiunile din interiorul partidului. E greu să înțeleg peisajul acesta complicat. 

La noi în România e clar: PSD-ul e marele rău și restul sunt marii fraieri. La Londra, nașul fiicelor premierului David Cameron (pro UE) este domnul Michael Gove, ministrul justiției în guvernul Cameron dar foarte anti UE și, consecutiv, critic acerb al omului care l-a făcut ministru și ale cărui fiice le-a botezat. Gove a declarat săptămâna trecută că s-a săturat să asculte de experți care oricum, dacă susțin Uniunea Europeană, sunt similari naziștilor. Să spunem că l-am putea ignora pe domnul Gove. Dar ce ne facem cu lord Howard, mentorul politic al lui David Cameron, dar astăzi pro Brexit și critic al premierului? Sau cu atâția alți miniștri din cabinetul Cameron care fac campanie chiar împotriva șefului lor. Șef care, în cazul unui succes al taberei Brexit, își va pierde mai mult ca sigur postul. 

Conservatorii lui Cameron sunt de fapt împărțiți, aproape egal, în susținători și opozanți ai Brexit-ului, în timp ce laburiștii și scoțienii sunt mai degrabă pro-UE. Dar nici aici nu e simplu: deși oficial face campanie pentru Uniunea Europeană, toată lumea știe că șeful laburiștilor, Jeremy Corbyn, este eurosceptic. Și deși partidul laburist este oficial pro UE, laburiștii cei mai vizibili în media în perioada campaniei au fost doi parlamentari care vor să vadă Regatul ieșit din Uniunea Europeană. V-am spus că e complicat și sper să pricep mai multe de la liderii conservatori pe care îi aștept acum, alături de Cruella. 

FLOAREA LIBERTĂȚII

Nu sunt punctuali, dar nici nu depășesc sfertul academic. Primul vorbitor, domnul John Redwood, este un parlamentar conservator de 65 de ani, fost ministru în guvernul John Major și absolvent al Oxfordului. Începe cu un ladies and gentlemen plăcut urechii, are dicție, vorbește frumos, îmi place mai ales când zice despre “recâștigarea florii libertății“. Întotdeauna am fost sensibilizat ușor de metafore, dar îmi revin repede sub privirea roșie a doamnei Cruella. 

“Controlul granițelor“, exclamă Mr. Redwood și bate cu palma în masa grea de mahon. Hopaaa, zic, se încing spiritele. “Fiind în UE, trebuie să acceptăm pe oricine, oameni care sunt dispuși să lucreze pe salarii mici. În ultimii doi ani, în cartierul meu a trebuit să construim două școli noi și să angajăm medici noi pentru copiii acestor imigranți. Nu vrem zero migrație. Pe acei cercetători talentați și pe studenții care plătesc taxe bune în facultățile noastre vrem să-i primim”. Oftaturi de aprobare se aud din public. “Să ne luăm înapoi democrația și libertatea”, încheie apoteotic Mr. Redwood, deși nu e clar cine i-a luat libertatea și unde a ascuns-o. 

Vorbitorul principal, lordul Tebbit of Chingford, este introdus cu ode de un tânăr membru de partid care, după ce-și încheie scurta intervenție, rămâne în picioare aplaudând de unul singur: nu e clar dacă pe sine sau pe lord. Lordul este oricum o personalitate politică: cinci ani ministru în guvernul Thatcher și unul dintre apropiații ei, conservator de frunte, fost pilot de avion, rănit împreună cu soția într-un atentat IRA și caricaturizat într-o emisiune foarte populară ca ofițerul nazistoid cu ajutorul căruia doamna de fier își altoia miniștrii neascultători. “Pe vremea dinozaurilor am crezut că viitorul Marii Britanii e în Comunitatea Europeană” – îmi place lordul, are simțul preciziei istorice. 

“Pe atunci eram plătit mai bine decât majoritatea colegilor din Europa, vorbeam cu toții engleza. Cât am lucrat ca ministru în consiliul miniștrilor de la Bruxelles m-am împrietenit cu colegii miniștri, dar cu timpul am învățat că Marea Britanie este fundamental diferită în caracter și fiziologic incapabilă să se integreze în Europa. Sistemul nostru legal și comercial este mult superior oricărui altuia de pe continent. De nenumărate ori această insulă a salvat Europa: de Philip al Spaniei, de Bonaparte, de Hitler. Asta nu înseamnă că nu vrem binele UE: vrem în continuare să cumpărăm brânză franțuzească și mașini germane. Dar putem face asta fără ca banii noștri să treacă pe la Bruxelles. Pentru asta nu trebuie să cedăm drepturile câștigate în 1215 prin Magna Carta“. Aplauze, aplauze, hear-hear, hear-hear, lordul se așează, sala se ridică, aplauze. 

CRUELLA PLÂNGE


Ce-i mai bun vine la final, în discursul vitejesc al domnului Andrew Rosindell, parlamentar conservator, mândrul reprezentant al unui borough londonez, mândru susținător al pedepsei cu moartea și mândru admirator al dictatorului chilian Augusto Pinochet. Domnul Rosindell practică un discurs socratic: “Vom alege să cedăm puterea de a decide unui super-stat european în schimbul promisiunii de a fi protejați de o entitate dominată de Franța sau Germania? Sau vom face ceea ce au făcut strămoșii noștri: să navigăm pe mările lumii, să facem comerț cu prietenii noștri din Commonwealth și să fim în continuare cea mai mare națiune de pe pământ? Acest referendum este ultima șansă pentru Marea Britanie, o datorăm generațiilor anterioare care și-au vărsat sângele pentru această mare națiune. Să luptăm pentru țara noastră și pentru generațiile viitoare”. 

Cruella plânge. Sunt și eu impresionat: nu credeam să apuc ziua în care o voi vedea pe Cruella plângând. 

Reuniunea se încheie și mă apropii de lordul Tebbit pentru care am o măruntă întrebare: în cazul unui Brexit, crede că Vladimir Putin va bea șampanie pentru a sărbători o Uniune Europeană mai slabă? “Noi l-am creat pe Putin și doar înțelegându-l putem convinge poporul rus să voteze cu altcineva decât cu Putin“. Lordul remarcă pe fața mea neîncrederea, viciu de altfel specific oamenilor din estul Europei, că poți înțelege un lider autoritar care a invadat două țări în ultimii ani. “Fiți liniștit, domnul meu” îmi spune, “nu a fost niciodată nevoie ca europenii să ne salveze pe noi, britanicii, de dictatori iresponsabili sau de nebuni incompetenți“. 

Zâmbesc. E prima dată când sunt pe deplin de acord cu lordul Tebbit. Asta sper și eu: ca britanicii să se salveze în ziua referendumului de proprii lor iresponsabili și de incompetenții lor autohtoni. Chiar dacă aceștia poartă titluri nobiliare, sunt parlamentari sau domni stilați. 

PS. Cu câteva zile înaintea finalului campaniei Brexit, parlamentarul pro UE de 41 de ani, Jo Cox, a fost ucisă de Thomas Mair, un bărbat de 52 de ani. Ulterior, Mair a declarat în fața judecătorilor: “Moarte trădătorilor, libertate pentru Marea Britanie”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18445 vizualizari

 • +3 (29 voturi)    
  cu regrete, (Joi, 23 iunie 2016, 18:15)

  victor L [utilizator]

  dar nu va prinde un ton de sus despre britanici; de citeva ori chiar spuneti ca e greu sa-i intelegeti.
  Asta sa va fie far: e greu sa-i intelegeti pe cei ce vorbesc despre Magna Carta din 1215.
  Nu luati in deridere vorbele “nu a fost niciodată nevoie ca europenii să ne salveze pe noi, britanicii, de dictatori iresponsabili sau de nebuni incompetenți“.
  :D Cine stie, cunoaste :P
  • +2 (14 voturi)    
   Cu regrete eterne (Joi, 23 iunie 2016, 23:44)

   Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   Daca in 2016 englezii din tabara "vote leave" vorbesc despre Magna Carta din 1215 o fac pentru a exacerba evolutia democratica a Angliei. Aceiasi englezi ar putea vorbi si despre prima epurare etnica consemnata in istorie pe vremea lui Richard Inima de Leu, adica gonirea evreilor din Regat, chiar inainte de plecarea sa in cruciada. Aceiasi englezi ar putea vorbi despre comertul cu sclavi sau despre masacrele din India din secolele trecute, dar nu o vor face pentru ca nationalistii englezi au memorie selectiva: Marea Britanie este o democratie si numai daca va parasi UE va ramane asa. "La schimb" Uniunea Europeana este nici mai mult nici mai putin decat o dictatura condusa de catre birocrati venali de la Bruxelles, care, la fel ca si Napolean sau Hitler nu doresc decat o mare dictatura sub numele de Statele Unite ale Europei.
   Cum sa nu iei in deradere carghiosi precum Nigel Farage si Boris Johnson, primul un xenofob si rasist penibil, iar al doilea un clown care vrea cu orice pret conducerea Partidului Conservator?
   Cei doi si colaboratorii lor sunt urmasii Magnei Carta? Ba bine ca nu!
   Nu uita ca si politica impaciuitorista fata de Germania nazista a lui Neville Chamberlain a dus la al doilea razboi mondial, fapt ce a costat Regatul Unit intreaga sa avere, pierderea imperiului colonial (ca tot vorbiram despre Magna Carta cea izbavitoare) si o criza economica ce s-a relungit pana la intrarea sa in Uniunea Europeana (In anii '70 Marea Britanie era "bolnavul Europei", sunt sigur ca stii si despre asta). Uite ca a mai facut si Europa cate ceva pentru britanici, de pilda i-a ajutat sa ajunga a cincea economie ca marime din lume.
   Trebuie sa recunosti ca "Cine stie, cunoaste" nu merge in loc de orice incheiere.
   • 0 (2 voturi)    
    "Cine stie, cunoaste" (Vineri, 24 iunie 2016, 10:49)

    Tokimido [utilizator] i-a raspuns lui Gabi Sorocianu

    Comertul cu sclavi nu l-au inventat englezii si l-au practicat chiar mai putin decat altii care sunt in EU acum.
    Masacrele englezilor in India (poate te referi la evenimentele ulterioare 'sepoy mutiny' si ar trebui sa intelegi contextul) nu se compara cu cu ce au facut alti europeni: Spania, Portugalia, Belgia (in Congo) sau Olanda (in Indonezia). De fapt Regatul Unit a fost puterea coloniala care si-a administrat si aparat cel mai bine coloniile. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca a infiintat "coloniile albe", America, Canada, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud (in oarecare masura). A dus civilizatia Europeana pe tot globul.
    Nu stiu de ce ar fi Regatul Unit de vina de inceperea celui de-al doilea razboi mondial? Evident fiind sigura tara democratica si responsabila se cerea de la ea absolut totul. Iar ezitarile ei sunt taxate. Urmasii lui Hitler si impotentii de francezi (categoric principalii vinovati) sunt in UE si iata sunt mai apreciati decat britanicii.
    • 0 (2 voturi)    
     Desigur, "cunoaste" (Vineri, 24 iunie 2016, 12:12)

     Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui Tokimido

     Nu spaniolii, germanii, francezii sau portughezii au scris "Magna Carta", asa ca raspunsul tau este din categoria "ba a ma-tii".
     "Magna Carta" nu i-a impiedicat in secolele urmatoare sa ia cu japca un sfert de glob de la bastinasii subdezvoltati si nedemocrati (deh, nu citisera, analfabetii, "Magna Carta").
     Coloniile albe au fost infiintate dupa casapirea indigenilor, ca doar nu au fost primii pe nicaieri, nici in Australia, Noua Zeelanda, sau continentul Nord-American. Au dus civilizatia europeana pe corabiile pline de africani "pe tot globul"; in Africa de Sud numai "in oarecare masura", ca doar Apartheid tot civilizatie se cheama. Civilizatia europeana a fost adusa si in India, Palestina, Egipt, Afghanistan si Iran: civilizatia subtire cu materii prime si supusi se intretine.
     Urmasii lui Hitler si ai "impotentilor" francezi ("categoric principalii vinovati", nici mai mult nici mai putin!) dupa razboi au format "Uniunea carbunelui si otelului" care s-a transformat ulterior in Uniunea Europeana: 70 de ani de pace in Europa, e drept, nu-i "Magna Carta".
     Deci asa este, cum spui: "cunoaste", dar de data aceasta chiar in titlu, intr-o noua prezentare.
     • +1 (3 voturi)    
      "Cine stie cunoaste" (Vineri, 24 iunie 2016, 12:38)

      Tokimido [utilizator] i-a raspuns lui Gabi Sorocianu

      Magna Carta a fost inceputul, nimeni nu spune ca atunci s-a definitivat democratia. Dar ca si alte "inceputuri" a fost facut in UK.
      Britanicii au casapit indigenii in mai mica masura decat alti colonisti. Au fost cei mai buni administratori de colonii.
      Corabiile britanice n-au fost nici primele si nici nici singurele care au transportat sclavi. Si nici cele mai numeroase.
      Apartheidul a fost sustinut promovat si aparat de catre populatia afrikaans (de origine olandeza) si partidul sau National. Sudafricanii de origine engleza nu au au fost atat de radicali. Ce-i drept ideea de apartheid are legatura cu un englez - celebru de altfel - sir Cecil Rhodes.
      Palestina n-a fost colonizata de englezi ci i-a fost data in administratie. Egiptul nu a fost oficial si legal colonie, desi de facto a fost. De Iran.... nu stiam ca englezii i-au cotropit si pe astia.
      Ideea unei uniuni europene de fapt a unei ununi intre Germania si Franta a fost lansata de un englez: Winston Churchill. Stii de ce? Ca solutie la nenorocirile de razboaie ce avusesera loc in Europa in ultimii 200 de ani din cauza a doua natiuni bolnave: Franta si Germania.
      Nu injuta UK daca nu cunosti!
      • 0 (0 voturi)    
       Cum am mai spus,... (Duminică, 26 iunie 2016, 1:04)

       Gabi Sorocianu [utilizator] i-a raspuns lui Tokimido

       ...acestea sunt argumentele de tipul "Ba a ma-tii": nu numai englezii..., au casapit, da' mai putin decat altii..., Magna Carta a fost inceputul..., Winston Churchill, da stii de ce?..., nu stiam ca Iran... (uite ai aflat acum, ma bucur ca ti-am fost de folos),...
       Daca esti setat pe admiratie si nu vezi decat "succesurile" britancilor, sa-ti fie de bine, dar cand te va arde la buzunar aventura lor prosteasca n-ai sa te mai dai asa istet.
       Magna Carta nu are nimic a face cu xenofobismul englez din zilele noastre. Retine: englez! Scotia si Irlanda de Nord au votat sa ramana in UE, iar Tara Galilor a votat sa plece din UE cam la limita.
       Asa ca "injur" pentru ca stiu despre ce vorbesc.
       Apropo: cine ti-a vandut povestea asta cu cele doua natiuni bolnave: Franta si Germania? Datorita acestor doua natiuni "bolnave" poti acum sa te spargi in figuri pe internet. Datorita lui Winston Churchill Romania a stat un sfert de secol sub ocupatie sovietica: poate ai auzit de impartirea sferelor de influenta in Europa de Est intre sir Winston si tatucu' Iosif pe un petec de hartie.
       Acuma bag-o: "Da, da' Magna Carta a fost inceputul: nu injura UK daca nu cunosti". Ce treaba are bunicu', daca stranepotu-i dus cu capu'?
  • +2 (4 voturi)    
   Pai da... (Vineri, 24 iunie 2016, 7:03)

   tddrg [anonim] i-a raspuns lui victor L

   Nu a fost nevoie niciodata sa-i salveze europenii pentru ca i-au salvat americanii... Cel putin in ultimele 200 de ani, dupa incendierea Capitoliului de catre englezi...
   Asa ca Lorzii l britanici stau linistiti. Ca doar sunt in Nato! Ce, Norvegia este in UE? Si uite ce bine le este!
 • -7 (17 voturi)    
  ??? (Joi, 23 iunie 2016, 19:22)

  _Sherlock_ [utilizator]

  "PS. Cu câteva zile înaintea finalului campaniei Brexit, parlamentarul pro UE de 41 de ani, Jo Cox, a fost ucisă de Thomas Mair, un bărbat de 52 de ani. Ulterior, Mair a declarat în fața judecătorilor: “Moarte trădătorilor, libertate pentru Marea Britanie”."


  Unde a fost stirea asta? A aparut deja in fata judecatorilor? De fata cu presa?
  • -3 (7 voturi)    
   .... dupa cum imi imaginam ..... (Joi, 23 iunie 2016, 22:53)

   _Sherlock_ [utilizator] i-a raspuns lui _Sherlock_

   Saraca Jo Cox a murit tragic! :(

   Si acum tot felul de inepti joaca pe cadavrul ei dupa cum le bate lor vantul certitudinilor din capul lor gaunos!

   Acest PS e doar un exemplu!!! Au fost si altele in presa britanica, ca cineva pe strada ar fi auzit ca ar fi spus .... bla bla! Unde e stirea stimabile cu declaratia in fata judecatorilor? Si nu vreau un link de blog obscur cum sunt cu zecile :)))

   PS (ca de se poarta): imi cer scuze celor care mi-au dat vot negativ pentru ca am un cap pe umeri care imi permite sa gandesc! :)
   • +1 (5 voturi)    
    Britain First! (Joi, 23 iunie 2016, 23:40)

    FreakaThe-jmirghel [utilizator] i-a raspuns lui _Sherlock_

    Britain First!
 • 0 (30 voturi)    
  felicitari (Joi, 23 iunie 2016, 19:51)

  stefan2008 [utilizator]

  jurnalist adevarat
 • -6 (22 voturi)    
  Angle (Joi, 23 iunie 2016, 20:24)

  Dan [anonim]

  Lasind deoparte faptul ca Englezii consuma 42 de tone de cocaina pe anm fiind prima tara din Europa cu acest renume si cantitativ...este important de mentionat faptul ca fata Anglia Europa se va descurca cu mult mai bine
  • +2 (2 voturi)    
   adica? (Vineri, 24 iunie 2016, 13:48)

   Tokimido [utilizator] i-a raspuns lui Dan

   Nu conteaza cantitatea ci calitatea!
 • +6 (30 voturi)    
  Slab (Joi, 23 iunie 2016, 20:25)

  cocosila [utilizator]

  Foarte slabuta corespondenta asta de la Londra. Un reporter est european ne arata perspectiva lui est europeana cu privire la Brexit, incercand sa joace cartea rezonabilitatii. Si se stie ca est europenii sunt adevaratele repere morale si rationale ale UE.
 • +6 (20 voturi)    
  Pamflet?!?! (Joi, 23 iunie 2016, 20:32)

  Chaos_X [utilizator]

  Articolasul asta lunguiet si veninos mi-a amintit de minunatele productiuni similare din vremea proletcultismului, cind se infierau in presa de partid si de stat burghezia si mosierimea, clasele acelea asupritoare apartinind unei lumi crepusculare si in putrefactie.

  Se murdarea hirtia ba cu ura si minie proletara cu clabuci (scriitorii si poetii cu 4 clase), ba cu astfel de incercari cu iz greu de pamflet de mahala literara, pretins umoristice, inchipuit spirituale si strofocat caricaturale (scriitorii si poetii cu liceul la baza, Titus Popovici de ex.)

  In realitate, umorul proletcultistilor era doar obscen si de autobaza si reusea cel mult sa provoace rinjete satisfacute semianalfabetilor care dictau in Romania in numele proletariatului.

  Astfel de texte au, totusi, o calitate: compromit definitiv. Chiar sa nu stie tinarul Mixich cit risca (profesional vorbind, fiindca situatia e teribil de instabila, iar normalitatea, bunul simt si bunele maniere ar putea reveni la un moment dat) facind astfel de servicii contra cost?
  • +3 (11 voturi)    
   Autorul s-a compromis (Vineri, 24 iunie 2016, 2:56)

   AC [anonim] i-a raspuns lui Chaos_X

   Corect, pentru mine articolul asta e ultimul pe care il citesc de la Mixich, cand am vazut ce are omul in cap, e clar ca nu mai conteaza.
  • +1 (1 vot)    
   @ Pamflet?!?! (Vineri, 24 iunie 2016, 19:41)

   Andrei P [anonim] i-a raspuns lui Chaos_X

   Băi Ivane, în weekend va plăteşte dublu?
 • +7 (19 voturi)    
  Gretzos (Joi, 23 iunie 2016, 21:30)

  Vasile dela Brad [anonim]

  Atit.
 • +8 (20 voturi)    
  Pamflet neomarxist (Joi, 23 iunie 2016, 22:32)

  Chaos_X [utilizator]

  Articolasul asta lunguiet si veninos mi-a amintit de minunatele productiuni similare din vremea proletcultismului, cind se infierau in presa de partid si de stat burghezia si mosierimea, clasele acelea asupritoare apartinind unei lumi crepusculare si in putrefactie.

  P.S.
  Astfel de texte au, totusi, o calitate: compromit definitiv.
 • +8 (20 voturi)    
  Cel mai slab articol semnat Mixich (Joi, 23 iunie 2016, 22:51)

  Luk [utilizator]

  N-am citit niciodata ceva mai prost. Patetism proletar cu personaje negative din desene animate.

  A cincea economie a lumii n-ar nevoie de lumina de la un roman PRIMIT acolo sa invete.

  Un pic de respect pentru cei care va gazduiesc, ok? Sau puteti sa le livrati intelepciune de aici, din Bucuresti.
 • -1 (15 voturi)    
  Are you having a laugh? (Joi, 23 iunie 2016, 23:46)

  mosgerula [utilizator]

  Articolasul asta lunguiet si veninos este o reflectare cat se poate de fidela a clasei politice din U.K.Cred ca este primul articol documentat la fata locului care a fost publicat de H.N.Bravo Mixich.Cat despre respectul pe care il datoram tarii care ne gazduieste...e prezent in fiecare an cand platim cate &7000 taxe catre HMRC si asta fara nici un pic de patetism proletar....inca o data felicitari autorului articolului.
  • +1 (9 voturi)    
   Balcanici (Vineri, 24 iunie 2016, 3:00)

   AC [anonim] i-a raspuns lui mosgerula

   Bai, daca nu iti convine, treci inapoi acasa. Ce , tu vrei sa iei avantajele dar sa nu dai nimic? Nu ma mir ca vor astia sa va dea afara cand profitati acolo de sistem si tu scrii ca nu respecti tara care te-a primit si mai feliciti si articolul asta patetic care e o colectie de frustrari lipsite de concept, obiectivitate si rigoare. Ce pretentii, ce balcanici.
 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 24 iunie 2016, 2:11)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by