"Comisarul Corina Cretu se face de ras la Bruxelles cu aceste interventii la adresa guvernului, Comisia Europeana stie ca un comisar nu se amesteca in actul guvernamental din statele membre", au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale dupa ce Cretu a criticat guvernul, printr-o scrisoare facuta publica, pentru intarzieri la fondurile europene pentru transport.

Corina CretuFoto: Parlamentul European

"Regretam ca nu a avut aceeasi atitudine profesorala si cu guvernul Ponta, care a amanat luarea deciziilor esentiale pe fonduri europene. Corina Cretu incalca toate cutumele Comisiei Europene, care arata ca scrisorile catre ministri nu se fac publice", au mai spus sursele citate.

Comisarul European pentru Politica Regionala, social-democrata Corina Cretu, i-a transmis, joi, o scrisoare ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, in care se declara "ingrijorata de ritmul lent in pregatirea proiectelor" europene ale Romaniei pentru infrastructura de transport, derulate de companiile din subordinea Ministerului Transporturilor.

Corina Cretu (PSD) acuza intarzieri la proiectele de transport din perioada 2007-2013, precum si lipsa de noi proiecte pentru perioada 2014-2020.

Scrisoarea comisarului european (propus de PSD) vine pe fondul unei performante slabe a ministrului Costescu, acuzat de societatea civila pentru ritmul lent al proiectelor de investitii. Contextul e insa mai larg: ieri, mai multi ministri din guvernul Ciolos au atacat guvernul Ponta pentru performantele slabe din guvernarea 2012-2015.