Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi a demarat joi o ancheta dupa ce un barbat, angajat al societatii de salubrizare a Iasiului, a murit din cauza temperaturilor ridicate, informeaza Agerpres. Echipajul cu medic al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi a intervenit in urma apelului la 112 solicitat pentru un barbat caruia i s-a facut rau din cauza caldurii.

Nicolai Pralea, purtatorul de cuvant al SAJ Iasi, a precizat ca barbatul se afla intr-un loc public, in zona Podu de Piatra.

"La locul solicitarii a fost gasit un barbat de 32 de ani care se afla in stare de hipertermie, cu sincopa hipertermie, cianoza si dispnee. Dupa acordarea asistentei medicale de catre echipajul de pe ambulanta, barbatul a fost dus la Spitalul Sfantul Spiridon, pentru investigatii", a declarat Nicolai Pralea.

Medicii de la Spitalul Sfantul Spiridon au incercat sa salveze viata tanarului, insa manevrele au fost zadarnice.

"Pacientul a fost adus in stop cardio respirator. S-a efectuat resuscitare timp indelungat, dar fara rezultat. Temepratura corporala era de 40,3 de grade Celsius, ceea ce inseamna hipertermie grava. S-a anuntat politia si Institutul de Medicina Legala pentru a stabili cauzele decesului", a declarat Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD.

Vasile Catea, directorul SALUBRIS, a declarat ca barbatul intrase in tura la ora 6 dimineata.

"Colegii au spus ca pur si simplu s-a simtit rau. Pana a venit Salvarea a lesinat. El era la colectarea deseurilor, unde nu e efort fizic ridicat. In plus, nu lucra intr-un loc expus la soare. Nu cred ca trebuie sa ne gandim la varianta ca soarele a fost de vina. Se face o ancheta interna, dar si de la cei de la ITM. Vom vedea ce spun si cei de la Medicina Legala", a spus Vasile Catea.

Cei de la ITM au declarat ca au inceput o ancheta in acest caz, pentru a vedea daca au fost respectate prevederile legale.

"Am inceput procedurile de cercetare. Vom vedea daca au fost respectate prevederile legale, cine se face vinovat de moartea acestui muncitor. Din primele declaratii ale muncitorilor reiese ca au primit apa minerala. Apa minerala nu e suficienta. Canicula poate pune probleme chiar daca suntem mai tineri sau mai in forta", a declarat Tanasievici, purtator de cuvant al ITM Iasi.