Curtea Constitutionala va lua in discutie pe 29 iunie contestatia PNL privind numirea lui Marian Enache in functia de judecator al Curtii, au declarat joi reprezentanti ai CCR pentru Agerpres. Senatorii liberali au contestat la Curtea Constitutionala numirea lui Marian Enache in functia de judecator CCR pe motiv ca acesta nu a avut sustinerea unui grup parlamentar.

"Am depus sesizarea marti. Sesizam faptul ca numirea nu s-a facut corect procedural. Senatul trebuia sa faca aceasta numire, propunerile trebuiau facute de grupuri de senatori sau deputati, a fost o autopropunere. Colegii senatori de la PSD au spus ca il sustin, au declarat asa si nu au venit cu nicio adresa", a declarat miercuri senatorul liberal Catalin Boboc, presedintele Comisiei juridice din Senat.

Senatul a decis, pe 7 iunie, numirea deputatului Marian Enache in functia de judecator la Curtea Constitutionala, acesta obtinand 80 voturi 'pentru' si 37 'impotriva'. Candidaturile senatoarei Ruxandra Jipa si judecatoarei Mona Lisa Neagoe, propusa de PNL, au fost respinse. Atunci, senatorii liberali au contestat, in plen, candidatura deputatului Marian Enache, aratand ca, potrivit legii, acesta trebuia sa fie sustinut de un grup parlamentar sau de alti deputati ori senatori.