Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de canicula persistenta si disconfort termic accentuat, valabil vineri si sambata 24 - 25 iunie in Banat, Crisana, Maramures, sudul Olteniei si al Munteniei si pe arii restranse in celelalte regiuni. In zonele amintite, vremea se va mentine caniculara. Amintim ca sudul si estul tarii se afla astazi, 23 iunie, sub cod galben de canicula.

Cod galben de canicula, vineri si sambataFoto: ANM

Astfel, vineri si sambata, in 10 judete din nord-vestul, vestul si sudul tarii, se vor inregistra temperaturi maxime frecvent in jur de 35 de grade, iar noaptea vor fi valori minime ce nu vor scadea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Indeosebi in zonele montane si submontane instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina, pecizeaza meteorologii.

Cod galben de canicula, joi

Cod galben de canicula, joi

Foto: ANM

Precizam ca, in cursul zilei de 23 iunie, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei, in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei si pe arii restranse in celelalte regiuni, vremea va fi caniculara. Se vor inregistra temperaturi maxime frecvent in jur de 35 de grade, iar noaptea va fi tropicala, cu valori minime ce nu vor scadea sub 20 de grade.

Indeosebi in zonele de campie si podis, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In zonele montane, in nord-estul si centrul tarii si izolat in restul teritoriului, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata joi si, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil grindina.