Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti efectueaza joi dimineata perchezitii la sediul unui centru de plasament din sectorul 1 al Capitalei, precum si la domiciliile a 19 angajati ai centrului, anunta Digi 24. Perchezitiile au loc in urma unui denunt in care angajatii centrului sunt acuzati ca ii bat pe minori si ca le luau acestora alimentele donate de persoane care doresc sa ii ajute pe copiii din centru. De asemenea, angajatii centrului sunt suspectati ca ar fi cheltuit in scopuri personale banii alocati pentru intretinerea minorilor din centru. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca institutia publica vizata este Centrul de plasament "Sfanta Maria" din Sectorul 1 al Capitalei.

Procurorii au anuntat ca pe parcursul lunii iunie s-a inceput urmarirea penala fata de 21 de persoane pentru rele tratamente aplicate minorului, abuz in serviciu si delapidare, cercetarile continuand cu perchezitii ce au loc joi in 19 locatii, una dintre acestea fiind o institutie publica, potrivit parchetului.

"Actele de urmarire penala vizeaza modalitatea frauduloasa de functionare a sistemului de protectie speciala a copiilor institutionalizati, in perioada 2014 - 2016 (ca urmare a unui denunt formulat in luna noiembrie 2015), in cadrul unui centru din Bucuresti", anunta intr-un comunicat de presa Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

O parte dintre activitati au fost realizate in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil si Fundatia SERA, precizeaza procurorii.