Guvernul Ponta intentiona sa construiasca un penitenciar aproape de scutul antiracheta de la Deveselu, emitand in acest sens o hotarare de guvern, reclama ministrul Justitiei, Raluca Pruna, intr-un interviu pentru HotNews. Pruna mai spune ca a oprit in luna mai proiectul de construire a penitenciarului, deoarece avea aviz negativ de la Ministerul Apararii, pentru ca in jurul bazei trebuie sa fie un perimetru de siguranta de 5 km.

Raluca PrunaFoto: Hotnews

"Era (n.r. - penitenciarul) la mai putin de cinci kilometri. De acel scut, da. In plus, am primit si un aviz negativ de la Ministerul Apararii Nationale. Cand spun am sistat, sa nu inteleaga nimeni ca eram intr-o faza avansata. Eram intr-o faza in care se facuse numai studiul de prefezabilitate, care poate fi foarte bine folosit in aceeasi masura pe un alt teren pe care dealtfel ANP-ul l-a si identificat, va fi undeva in Moldova. ", a declarat ministrul Justitiei intr-un interviu pentru HotNews.

Intrebata cine a luat decizia ca penitenciarul sa fie construit langa scutul antiracheta, Pruna a raspuns ca decizia a fost luata printr-o hotarare de guvern de catre fostul executiv condus de Victor Ponta.

"Eu pot sa va spun ca decizia s-a luat prin hotarare de guvern. Cine anume, nu stiu. (...) In orice caz, prin hotarare de guvern s-a stabilit care este amplasamentul acestui penitenciar si a survenit acest HG dupa ce se stabilise amplasarea scutului acolo unde este el. ", a precizat Raluca Pruna.

Pruna a mai precizat ca penitenciarul va fi construit in zona Moldovei, insa nu a dezvaluit locatia exacta.

In sedinta de Guvern din 18 martie 2015 executivul a aprobat printr-o hotarare de guvern controversata suplimentarea bugetului Ministerului Justitiei pe anul 2015 cu suma de 2 milioane de lei, pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului. Astfel, la Caracal au mers atunci 500 de mii de lei pentru studiul de prefezabilitate necesar construirii penitenciarului. Mai multe detalii despre hotararea de guvern prin care au fost alocati bani de guvernul Ponta din fondul de rezerva fara a fi justificata urgenta unei asemenea masuri puteti citi aici.