Vremea va fi calduroasa, caniculara in sud si sud-est si pe arii mai restranse in restul teritoriului, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

CaniculaFoto: AGERPRES

JOI

IN TARA

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80, indeosebi la campie. Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 si 36 de grade, iar cele minime vor caracteriza o noapte tropicala in zonele joase de relief si se vor situa intre 14 si 24 de grade.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, cand local, in zonele montane si submontane, in nord-estul si centrul tarii si izolat in rest vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, posibil cu aspect de vijelie. Punctiform, ploile vor avea si caracter torential si vor fi caderi de grindina.

LA BUCURESTI:

Vremea va fi in continuare caniculara, iar disconfortul termic accentuat, indicele temperatura-umezeala, urmand sa atinga si sa depaseasca pragul critic de 80. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar minima va fi de 20...22 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari seara si la inceputul noptii, dar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitatii atmosferice va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat.

VINERI

IN TARA

Vremea va continua sa fie calduroasa, pe arii restranse caniculara, iar disconfortul termic se va mentine accentuat mai ales in zonele de campie. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate cu precadere dupa-amiaza si seara, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului local in zonele montane si submontane si pe spatii mai restranse in restul teritoriului. Izolat, cantitatile de apa vor fi insemnate si va cadea grindina.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 14 si 23 de grade.