Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, cere stramutarea procesului in care este judecat pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat, acuzand Tribunalul Bucuresti de lipsa de impartialitate.

Sorin Oprescu (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Doresc sa am parte de un proces impartial. Pana acum, actiunile tribunalului nu au fost impartiale. Eu nu doresc sa ma favorizeze nimeni dar doresc sa fie un proces impartial, pentru lucrul asta am facut cererea", a declarat Sorin Oprescu la Tribunalul Bucuresti unde a ajuns pentru un nou termen in procesul in care este judecat pentru mai multe infractiuni de coruptie, potrivit Mediafax.

Fostul edil considera ca instanta care il judeca in prezent, Tribunalul Bucuresti, este lipsita de impartialitate, motiv pentru care a introdus pe rolul Curtii de Apel Bucuresti o cerere de stramutare.

Curtea va dezbate solicitarea lui Sorin Oprescu la data de 28 iunie. Cererea a fost facuta dupa ce, la termenul din 08 iunie, trei dintre inculpati au cerut acord de recunoastere a vinovatiei.

In 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Sorin Oprescu pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat.

In aceeasi cauza sunt judecati Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost sef al Directiei Economice din Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, Florin Supeala, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale, Ion Nita si Romeo Albu.