Certificatele de calificare si calificare profesionala ce vor fi eliberate absolventilor din sistemul national de invatamant preuniversitar vor fi insotite de un Supliment descriptiv, in format Europass, potrivit unei hotarari aprobate miercuri de Guvern. Suplimentul descriptiv va atesta dobandirea de competente specifice unei calificari profesionale pentru un anumit nivel de pregatire profesionala.

De asemenea, persoanele care au depasit cu cel putin 4 ani varsta de scolarizare si care au finalizat invatamantul primar in cadrul Programului "A doua sansa" vor primi un certificat care sa ateste absolvirea acestui nivel de studii, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

In acest sens, Executivul a modificat si completat Hotararea Guvernului nr. 577/2015 privind aprobarea continutului si formatului actelor de studii care vor fi eliberate absolventilor si personalului didactic din sistemul national de invatamant preuniversitar. Actul normativ aprobat astazi de Guvern mentine formatul actelor de studii care au fost eliberate absolventilor din sistemul romanesc de invatamant agreate pe piata muncii din tarile Uniunii Europene, armonizand totodata continutul documentelor respective cu nivelurile de calificare ale Cadrului National al Calificarilor si cu nivelurile de referinta ale Cadrului European al Calificarilor in raport cu sistemul actual de formare profesionala initiala.