Sute de exponate, ilustrand evolutia civilizatiilor preistorice, antice si medievale care s-au succedat pe teritoriul actual al tarii noastre, vor putea fi admirate in expozitia "Romania - civilizatii suprapuse", care va fi vernisata miercuri la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR), anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al MNIR, expozitia "Romania - civilizatii suprapuse" reuneste artefacte arheologice si istorice de prima importanta din colectiile Muzeului National de Istorie a Romaniei si ale altor muzee romanesti.

"Acest amplu proiect expozitional reprezinta o a doua etapa a unui demers muzeal de anvergura initiat de Muzeul National de Istorie a Romaniei, anume de a prezenta publicului din tara si din strainatate cele mai importante bunuri de patrimoniu cu semnificatie istorica si arheologica aflate in colectiile muzeelor din Romania. In acest sens, in ultimii trei ani, Muzeul National de Istorie a Romaniei a colaborat cu 25 de muzee din Romania, care au contribuit cu artefacte din colectiile lor la realizarea expozitiei internationale 'Comorile Romaniei (itinerata actualmente in China) si a celei nationale intitulate 'Romania - civilizatii suprapuse'", se arata in comunicatul citat.

Asociatia 'Cultura Verde' a pus la dispozitie printurile 3D a patru piese din expozitie: statueta antropomorfa tipica pentru cultura Garla Mare (preistorie), cap de statuie - Serapis (antichitate), cahla de soba (ev mediu) si cruce de mana (epoca moderna).

Expozitia va fi deschisa in perioada 22 iunie - 18 septembrie, putand fi vizitata de miercuri pana duminica, in intervalul orar 10,00 - 18,00, in Holul Central al muzeului.