Premierul Dacian Ciolos a declarat marti seara, dupa o intalnire cu conducerea liberalilor, ca isi mentine promisiunile facute atunci cand a devenit seful Guvernului si nu se va inscrie intr-un partid politic pana la finalul mandatului.

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

"Eu am spus foarte clar ca mi-am asumat un mandat de premier in anumite conditii. Sunt pus sa repet aproape in fiecare luna lucruri pe care l-ea spus la inceput. Mi-am dat un cuvant si imi tin cuvantul. Am spus ca pana la sfarsitul mandatului nu o sa ma inscriu intr-un partid, nu o sa fac un partid si nu o sa candidez la alegerile parlamentare", a raspuns el, la intrebarile ziaristilor.

Intrebat ce se va intampla dupa terminarea mandatului de prim ministru, Dacian Ciolos nu a dorit sa ofere prea multe previzari: "Nu vreau sa fac nicio afirmatie legata de ce se va intampla dupa aceea pentru ca pur si simplu nu stiu. Sunt doar un om, nu am proiecte ascunse, nu am o agenda ascunsa", a afirmat acesta.

Intrebat despre nemultumirile ridicate de PNL in cadrul discutiilor, Dacian Ciolos a vorbit despre "modul in care au actionat unii reprezentanti ai guvernului in teritoriu, la nivel de prefecturi", dar si despre administratia publica.

Aici, insa, "nu putem in cateva luni sa schimbam pe toata lumea", a spus Ciolos, dupa ce o parte a presei a speculat faptul ca PNL ar fi fost nemultumit de mentinerea in administratie a unor reprezentati ai PSD.

"Problema nu e sa dai afara niste oameni ci sa numesti in locul lor oameni care sa fie apolitici si profesionisti", a comentat Dacian Ciolos.