Ministerul Educatiei a premiat marti proiectele castigatoare in cadrul competitiei "O activitate de succes in saptamana Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" (18-22 aprilie 2016). Proiectele au fost structurate pe 10 domenii educationale: cultural, artistic, tehnic, stiintific, sportiv, Educatie pentru cetatenie democratica si promovarea valorilor umanitare, Educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos, Educatie ecologica si de protectie a mediului, abilitati de viata, respectiv consiliere si orientare, anunta ministerul intr-un comunicat de presa.

Elevi in timpul programului Scoala AltfelFoto: Agerpres

In baza punctajului obtinut (80% - nota evaluarii si 20% - numarul de voturi acumulate), din cele 211 de proiecte inscrise in concurs au fost declarate castigatoare urmatoarele activitati/proiecte:

  • Domeniul cultural: Evul Mediu recompus/editia a II-a - Scoala Gimnaziala "Elena Cuza" din Piatra Neamt si Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" din Pangarati (judetul Neamt)
  • Domeniul artistic: Drumul lanii - Scoala Gimnaziala "Lucian Blaga" din Baia Mare (judetul Maramures)
  • Domeniul tehnic: Vizitam si invatam - Tehnologii moderne in industria alimentara - Colegiul Tehnic "G-ral Gheorghe Magheru" din Targu Jiu (judetul Gorj)
  • Domeniul stiintific: e-Scoala altfel - Colegiul Tehnic "Mihai Bacescu" din Falticeni (judetul Suceava)
  • Domeniul sportiv: Cuza Open 2016 - Colegiul Tehnic "A.I.Cuza" din Suceava
  • Domeniul Cetatenie democratica si responsabilitate sociala: Un loc sub soare pentru fiecare - Colegiul National "Octav Onicescu" din Bucuresti
  • Domeniul Educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos: Food Revolution 2016 - Colegiul National "Nicu Gane" din Falticeni (judetul Suceava)
  • Domeniul Educatie ecologica si protectia mediului: Universul padurii, mozaic de cunoastere - Liceul Teoretic "A. I. Cuza" din Iasi
  • Domeniul abilitati de viata: Jurnalul TV2BV - Saptamana "Scoala Altfel" - Scoala Gimnaziala nr. 2 "Diaconul Coresi" din Brasov
  • Domeniul consiliere si orientare: O saptamana de voluntariat la muzeu! - Colegiul National "Constantin Diaconovici Loga" din Timisoara.

In anul scolar 2-11-2012 , Ministerul Educatiei a lansat Programul "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", ca program obligatoriu, inclus in structura anului scolar, in al doilea semestru.

Ministerul si-a propus ca prin acest demers sa implice toti prescolarii/elevii si cadrele didactice in activitati care sa se plieze pe interesele si preocuparile lor diverse, sa le puna in valoare talentul si capacitatile in diferite domenii, nu neaparat in cele din curriculumul national si sa le stimuleze participarea la actiuni variate, in contexte non-formale.

Fiecare unitate de invatamant isi elaboreaza propriul program de activitati in care trebuie sa fie implicati toti elevii si profesorii, pe baza propunerilor elevilor, ale cadrelor didactice si ale parintilor.

Festivitatea de premiere s-a desfasurat marti la Colegiul National "Sfantul Sava".