Temperaturile mari se vor mai resimti si marti si miercuri, in special in sudul si estul tarii, insa nu se vor mai atinge maximele de saptamana trecuta, anunta meteorologii. "In ceea ce priveste temperaturile, nu vor fi la fel de ridicate ca cele de saptamana trecuta, dar marti si miercuri se depasesc 35 de grade in partea de sud si de est a tarii. In general, temperatura resimtita la sol, in soare, este cu 10 grade mai mare decat cea comunicata de buletinele meteo. Temperaturile vor fi pe la 33-34 de grade, cel mult, spre sfarsitul saptamanii", au explicat reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie, pentru Mediafax.

CaniculaFoto: Agerpres

Pe parcursul celor doua zile, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a tarii, avertizeaza meteorologii.

In Muntenia, Dobrogea continentala, in cea mai mare parte a Moldovei, dar local si in Oltenia si Transilvania va fi canicula, cu temperaturi maxime cuprinse intre 35 si 37 de grade si temperaturi minime ce nu vor scadea sub 20 de grade.

Indeosebi in zonele de deal si de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, mai ales in cursul dupa-amiezelor si al serilor. Vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina.