Vremea va fi calduroasa in majoritatea regiunilor. In sudul, estul si local in centrul tarii disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatura umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar dupa-amiaza va fi canicula, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

IN TARA

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in vestul, nord-vestul tarii si la munte, unde local vor fi averse care vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Punctiform se vor acumula cantitati de apa de peste 25...30 l/mp si va cadea grindina. In restul teritoriului manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi izolat, mai ales in centru. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 37 de grade, cu cele mai ridicate valori in Muntenia si Moldova. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 24 de grade in Delta Dunarii.

LA BUCURESTI:

Vremea va deveni caniculara, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 18...20 de grade.

MIERCURI

IN TARA

Vremea se va mentine calduroasa, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse pragul de 80 de unitati. In plus, dupa-amiaza va fi canicula, in Oltenia, Muntenia, zona continentala a Dobrogei, cea mai mare parte a Moldovei si pe arii restranse in Transilvania. Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 si 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 15 si 25 de grade, usor mai scazute in depresiuni. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, local la munte, in regiunile vestice, nordice si centrale si doar izolat in restul teritoriului. Punctiform se vor aduna cantitati importante de apa si va cadea grindina.