Peste 40 de case din comuna mureşeană Cuci au fost afectate sau au rămas fără acoperişuri în urma unei furtuni violente pe care localnicii o descriu ca fiind o tornadă, a declarat pentru Agerpres şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, colonel Dorin Oltean.

"La Cuci, sunt cel puţin 40 de case afectate. Acoperişurile au fost afectate de o vijelie, unii spun o tornadă - acestea sunt informaţiile de acolo, unde este grupul operativ. Acum plouă cu găleata şi s-ar putea să fie mult mai multe case afectate. Informaţiile sunt certe, iar până acum nu am mai întâlnit un asemenea fenomen meteo", a spus colonel Oltean, care a precizat că zona afectată de vijelie nu este alimentată cu energie electrică.

Şeful ISU Mureş a mai arătat că, din cauza furtunii, în zona Vătava, spre Râpa de Jos, calea ferată între Deda şi Bistriţa este blocată de copacii doborâţi de vânt, care au căzut peste firele de electricitate şi că se aşteaptă intervenţia unei echipe specializate.

O fetiţă în vârstă de 2 ani a murit, duminică seara, la Brâncoveneşti, strivită în maşină de un copac doborât de furtuna violentă.