Aproximativ 40 de mii de turisti au ajuns, de Rusalii, pe litoralul romanesc, cei mai multi alegand, ca in fiecare an, statiunea Mamaia, potrivit Mediafax. Pentru hotelierii de la malul marii, minivacanta de Rusalii a insemnat primul eveniment major din aceasta vara si spun ca cel putin jumatate din cele peste 80 de mii de locuri de cazare de pe litoral au fost ocupate.

Pe litoralFoto: Agerpres

Cei mai multi turisti au venit in statiunea Mamaia, atrasi de viata de noapte si de faptul ca statiunea a fost deschisa ceva mai devreme decat sudul litoralului. Fiecare hotel a venit cu diverse oferte pentru aceasta minivacanta, avand reduceri care ajung si pana la 30 la suta fata de tariful normal din aceasta perioada a anului.

"radul de ocupare a hotelurilor pe litoral este in crestere continua, pe masura ce ne apropiem de vacanta de vara. Sarbatoarea de Rusalii ne ofera ocazia sa inregistram un nou val de turisti in acest week-end pe litoral. In continuare Mamaia se afla in topul celor mai cautate statiuni, urmata de Venus si Eforie Nord. Conform estimarilor primite de la Tour operatori, ne aflam in sezonul cu cele mai bune vanzari pentru vacante pe litoral din ultimii zece ani" a declarat presedintele Asociatia Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin.

In plus, cele trei zile de weekend au venit la pachet cu multe optiuni de distractie, evenimente culturale, sport si moda. Hotelierii si-au asteptat turistii cu pachete speciale pentru acest week-end, chiar cu masa de Rusalii inclusa, cluburile au venit cu nume sonore din industria muzicala, dj internationali, petreceri pe plaja sau la piscina, posibilitatea de vizionare a meciurilor in aer liber, plimbari cu telegondola si multa distractie pentru toate varstele in parcul acvatic Aqua Magic si in Satul de Vacanta.

Constanta a gazduit, duminica, Parada SkirtBike, incepand cu ora 16.00, in parcarea Maritimo, pentru a sustine comunitatea biciclistilor, eveniment in cadrul caruia au fost pregatite concursuri si multe premii pentru cei inscrisi la defilare. Dupa ora 17.00, doamnele si domnisoarele in fustite au plecat la defilare, pe un traseu care a plecat din parcarea Maritimo si apoi a urmat ruta bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Lapusneanu, bulevardul Mamaia, zona Rex, Cafe del Mar.

De asemenea, dupa 40 de ani, Constanta va avea, din nou, un festival de teatru. In perioada 20 - 26 iunie, in Piata Ovidiu vor juca diverse trupe de teatru din tara sau strainatate la Festivalul International "Miturile cetatii".

Distractia din Mamaia nu a fost lipsita de incidente. Politistii constanteni au deschis o ancheta dupa ce o tanara de 25 de ani a fost ranita, sambata seara, intr-un club din statiunea Mamaia. Desi, initial, s-a presupus ca fata ar fi fost injunghiata, conform martorilor prezenti la incident, aceasta ar fi consumat prea mult alcool si ar fi cazut de pe o masa, ranindu-se in cioburile paharelor sparte.

De asemenea, politistii incearca identificarea unui sofer teribilist, care a intrat cu automobilul de lux pe plaja, sambata dimineata, in zona cluburilor de fite din Mamaia. El risca acum o sanctiune contraventionala de 20.000 de lei.