Doua fete, in varsta de 12 si 16 ani, au fost transportate de urgenta, sambata seara, la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, dupa ce au inghitit apa intr-un strand din zona Straulesti, a informat ISU. Cele doua fete transportate sambata seara la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu'' sunt in stare foarte grava, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, fetele se afla la Terapie Intensiva, sunt intubate si ventilate mecanic.

Doua fete, de 12 si respectiv 16 ani, au fost transportate de urgenta, sambata seara, la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, dupa ce au inghitit apa intr-un strand din zona Straulesti, a informat ISU.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat ca prima ambulanta care a intervenit a ajuns la locul incidentului in circa 7 minute de la momentul in care a fost solicitat ajutorul.

El a atras atentia ca va urma o perioada dificila pentru cele doua victime in care se va stabili care a fost efectul hipoxiei, adica a lipsei oxigenului care ajunge la creier.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat ca prima ambulanta care a intervenit in cazul celor doua fete ce au fost pe punctul sa se inece intr-un strand din zona Straulesti a ajuns la locul incidentului in circa 7 minute de la momentul in care a fost solicitat ajutorul.

"In 7 minute a fost prima ambulanta acolo, dar era un medic de la SMURD, in timpul lui liber, de la spitalul Floreasca, din ce stiu, si el a inceput resuscitarea la fata locului pana au venit echipajele SMURD in sprijinul lui. Dupa asta, s-a continuat resuscitarea, stabilizarea, au reusit sa le stabilizeze, dupa care au fost transportate la spitalul Grigore Alexandrescu", a spus Arafat, duminica, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

El a atras atentia ca va urma o perioada dificila pentru cele doua victime in care se va stabili care a fost efectul hipoxiei, adica a lipsei oxigenului care ajunge la creier.

"Faptul ca a fost medicul acolo si a inceput resuscitarea este foarte important, pentru ca asta inseamna ca a redus perioada de lipsa de oxigen pana ce au sosit echipajele la fata locului", a mai sustinut Arafat.