Prefectul judetului Iasi Marian Grigoras a declarat sambata, pentru Agerpres, ca doua dintre victimele accidentului rutier din localitatea brasoveana Persani au fost transferate la Spitalul iesean de Neurochirurgie 'Nicolae Oblu'.

"Starea lor e buna, nu sunt in pericol. Copiii au suferit traumatism cranio-cerebral minor. Vor ramane sub observatie de specialitate in urmatoarele 24 - 48 de ore", a precizat Grigoras.

Sambata, iesenii au distribuit pe o retea de socializare un apel umanitar referitor la donarea de sange pentru coregrafa din Iasi ranita in accident, Alexandra Neagu.

"Va rugam din suflet, cine poate sa o ajute pe Alexandra Neagu, coregraful scolii si liceului de arta Iasi, cu o donatie de sange, sa mearga luni la Centrul de Transfuzii Iasi. Va rugam si va imploram sa ne fiti alaturi cu aceasta donatie. Ea maine va intra in operatie de bazin si femur in urma tragicului accident cu autocarul in Brasov. A pierdut foarte mult sange si are nevoie de ajutorul nostru. Nu conteaza grupa de sange. Important este sa mergeti sa donati. Va multumim din suflet!", se mentioneaza in postarea de pe Facebook.

Postarea a devenit virala, ea fiind distribuita nu doar de internautii din Iasi.

Un microbuz inmatriculat in judetul Iasi a fost implicat, vineri, intr-un accident rutier pe DN1 in zona localitatii Persani. In urma accidentului, patru persoane au decedat. Ceilalti pasageri, cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, au fost transportati la patru spitale din Brasov avand diverse politraumatisme.