Prefectul judetului Iasi Marian Grigoras a declarat, pentru Agerpres, ca microbuzul implicat in accidentul de la Persani, judetul Brasov, a fost inchiriat contra sumei de 6.700 lei, pana pe 20 iunie. Potrivit acestuia, contractul prevedea transportul tur-retur pana la Arad a 33 de persoane, insa, nu stie de ce transportatorul a pus la dispozitie un autoturism cu o capacitate mai mica.

Accident pe DN1Foto: Captura Digi 24

"Contractul a fost incheiat pentru transportul a 33 de persoane, contra sumei de 6.700 de lei, in intervalul 17-20 iunie. Nu inteleg de ce transportatorul a pus la dispozitie o masina cu o capacitate mai mica. E posibil sa fi intervenit o intelegere amiabila intre firma si organizatori", a precizat Marian Grigoras.

El a afirmat ca organizatorul plecarii elevilor din Iasi la festivalul de folclor din Arad a incalcat o serie de proceduri legislative.

"Suntem buni la proceduri dar avem probleme la capitolul implementare. Ministerul Educatiei are emis un Regulament cadru privind organizarea si deplasarea in tabere, excursii, expeditii, alte activitati de timp liber. Sunt tot felul de proceduri si reglementari. Trebuie vazut daca au fost respectate. Saptamana viitoare vom avea primele raspunsuri la intrebari", a declarat Grigoras.

El sustine ca primele informatii exacte privind numarul si identitatea celor care se aflau in microbuzul implicat in accidentul de la Persani i-au survenit vineri seara, la cateva ore de la accident, de la Inspectoratul Situatii de Urgente.

"Nu e in regula faptul ca pana la primirea informatiilor de la ISU nimeni din Iasi nu stia cu exactitate cate persoane au plecat, de la ce scoli sunt elevii, ce varste au, care sunt datele de contact. Trebuie verificat si vazut ce se poate face pentru a nu se repeta astfel de situatii", a declarat prefectul.

El mai spune ca aceasta situatie s-ar datora faptului ca profesorul organizator, Catalin Pop, una dintre cele patru persoane decedate, a luat cu el dosarul cu toate actele, fara a lasa copii si la Palatul Copiilor sau la Inspectoratul Scolar Judetean, asa cum prevede legislatia.

Un microbuz inmatriculat in judetul Iasi a fost implicat, vineri, intr-un accident rutier pe DN1 in zona localitatii Persani. In urma accidentului, patru persoane au decedat. Ceilalti pasageri, cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, au fost transportati la patru spitale din Brasov avand diverse politraumatisme.