O partitura l-a salvat pe un elev din Iasi, care urma sa mearga la festivalul de folclor de la Arad, de calatoria cu microbuzul si accidentul din localitatea Persani. Printre zecile de ieseni care au iesit vineri seara din case pentru a aprinde lumanari pe treptele grupului statuar din Parcul Voievozilor, in memoria victimelor accidentului, este si mama unui elev de 16 ani care face parte din ansamblul folcloric al Palatului Copiilor. Potrivit declaratiilor femeii, Alin, fiul acesteia, este de doi ani in orchestra folclorica a Palatului Copiilor, insa nu a mai plecat vineri dimineata in turneul de la Arad, suparat din cauza ca primise o partitura noua cu putin timp inainte de plecare, relateaza Agerpres.

Autocarul rasturnatFoto: Captura Digi 24

"De cand am aflat de tragedie mi s-au taiat genunchii si de atunci nu mai reusesc sa respir. Nu imi vine a crede. E o adevarata tragedie. Baiatul meu a renuntat in ultimul moment sa plece, pentru ca i-a fost schimbata partitura chiar inainte de plecare. Baiatul nu a crezut ca reuseste sa invete si a refuzat sa plece de teama sa nu se faca de rusine", a declarat printre lacrimi Mihaiela Cineparu.

Alin, fiul acesteia, este si el sub stare de soc. El refuza sa creada ca dascalul care i-a indrumat pasii in viata nu mai exista iar colegii sai au fost raniti: "Toata lumea imi spune ca sunt norocos si ca Dumnezeu m-a ajutat. Desi am aflat de domnul profesor (Catalin Pop n.red.) ca a murit, am refuzat sa cred acest lucru. Am tot sperat sa fie printre raniti. Nu pot sa cred ca a murit cineva", a spus elevul, el fiind vizibil socat de tragedie.

Un microbuz inmatriculat in judetul Iasi a fost implicat vineri intr-un accident rutier pe DN 1, in zona localitatii Persani din judetul Arad. Autovehiculul a acrosat, in timp ce se deplasa in directia Sibiu venind dinspre Brasov, un parapet de beton care separa sensurile de mers intr-o curba la dreapta, rasturnandu-se pe celalalt sens de circulatie.

Potrivit anchetatorilor, in urma accidentului patru persoane au decedat, intre care si soferul, alte 21 fiind preluate de catre echipajele de ambulanta si transportate la spital, iar trei persoane nu au necesitat internarea. Copiii aflati in microbuz aveau varste cuprinse intre 12 si 18 ani.

12 copii au fost internati la Spitalul Clinic de Copii Brasov.