O parte dintre copiii din Iasi raniti in accidentul rutier petrecut vineri, in zona localitatii Persani, pe DN1, vor fi externati sambata din spitalele unde au fost transportati pentru ingrijiri medicale, a declarat sambata, pentru Agerpres, prefectul Ciprian Bancila. "De la Spitalul Clinic de Copii vor fi externati dupa ora 12.00 un numar de 11 din cei 12 copii. Unul care este operat va mai ramane cateva zile in spital, dar este in afara oricarui pericol. De la Spitalul Militar, trei au fost externati vineri seara, iar doi urmeaza sa plece azi. Dintre cei patru copii internati la Spitalul Sf. Constantin, trei vor fi externati sambata. Pentru o fata care ar avea nevoie de operatie se asteapta acordul parintilor. Daca vor dori sa fie operata la spitalul din Brasov, va ramane in continuare in grija medicilor, daca nu va fi externata", a precizat Ciprian Bancila.

Autocarul rasturnatFoto: Captura Digi 24

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta mai sunt internate sase persoane, dintre care una este la terapie intensiva, dar starea ei s-a ameliorat usor. Toti cei internati in acest spital vor mai ramane cateva zile pentru ca au avut politraumatisme multiple care necesita mai multe zile de spitalizare, a mai spus sursa citata.

Parintii copiiilor care au ajuns vineri seara la Brasov au avut asigurata cazare gratuita la un internat scolar.

Microbuzul inmatriculat in judetul Iasi implicat, vineri, intr-un accident rutier pe DN1 in zona localitatii Persani a acrosat, in timp ce se deplasa in directia Sibiu venind dinspre Brasov, un parapet de beton care separa sensurile de mers intr-o curba la dreapta, rasturnandu-se pe celalalt sens de circulatie. In urma accidentului, patru persoane au decedat. Ceilalti pasageri, cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, au fost transportati la patru spitale din Brasov avand diverse politraumatisme.