Guvernul va actiona in limita mandatului acordat de Parlament pentru a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, a declarat premierul Dacian Ciolos, joi, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, transmite Agerpres.

"Parlamentul are abilitatea si e rolul Parlamentului sa adopte aceasta lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, nu de urgenta, ordonante simple, in perioada vacantei parlamentare. Noi am prezentat acolo o lista cu diferite teme pe care vrem sa le abordam in aceasta perioada, cu acte normative care rezulta si din programul de guvernare si din programul legislativ pe care ni l-am propus. Suntem in masura sa dam si am cerut ministrului pentru Relatia cu Parlamentul sa dea toate detaliile si informatiile si argumentele vizavi de temele pe care le-am propus acolo. Guvernul va actiona in limita mandatului acordat de Parlament pentru a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare. Asa prevede Constitutia si vom respecta intru totul ceea ce Parlamentul va decide", a spus Dacian Ciolos.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, seful ALDE, a declarat, joi, la finalul unei intalniri cu liderii PSD si UNPR, ca parlamentarii din cele trei formatiuni vor analiza cu atentie proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

"La Parlament, dupa cum stiti, am primit proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe durata vacantei parlamentare. Vom face o analiza foarte atenta a temelor si vom restrange, as spune la maximum, posiblitatea Guvernului de a legifera prin ordonante pe perioada vacantei, pentru ca, din moment ce performanta a fost atat de proasta si aprecierile din randul populatiei ne indica foarte clar ca nu este un guvern care sa se bucure de incredere, nu putem sa-i dam mana libera sa legifereze asa cum ar face un guvern normal in aceasta perioada prin ordonante", a spus presedintele Senatului.