Guvern: Politistii incadrati direct trebuie sa urmeze un curs pentru initierea in cariera de cel putin trei ani

de CP     HotNews.ro
Joi, 16 iunie 2016, 17:08 Actualitate | Esenţial

Guvernul a modificat si completat Legea privind Statutul politistului, printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata in sedinta de joi, pentru a pune in acord dispozitiile statutului cu Deciziile Curtii Constitutionale din 24 martie 2016 si 19 aprilie 2016. Prin cele doua decizii ale CCR au fost admise exceptii de neconstitutionalitate ale unor dispozitii din Statutul politistului, potrivit unui comunicat al Guvernului. Vezi ce modificari sunt facute.

Masurile adoptate prin actul normativ vizeaza, in principal, organizarea si dezvoltarea carierei politistului, modificarea si supendarea raportului de serviciu al acestuia, precum si ocuparea posturilor vacante.

Modificarile si completarile introduse prin Ordonanta de Urgenta

  • Stabilirea tipologiei si duratei cursurilor pentru formarea in cariera, precum si a celor care asigura formarea profesionala continua a politistului. Aceasta reglementare va permite si formarea politistilor proveniti prin incadrare directa. Astfel, in primul an de activitate, politistul incadrat direct trebuie sa urmeze un curs pentru initierea in cariera in institutiile de formare profesionala ale MAI, cu o durata de cel putin 3 luni, iar pentru specialistii incadrati direct sau transferati, un curs de 4 saptamani
  • Aspecte referitoare la modificarea si suspendarea raportului de serviciu al politistului. Mai exact, noile reglementari mentioneaza situatiile de modificare a raportului de serviciu al politistului - delegare, detasare, participare la misiunile internationale, transfer, mutare, imputernicire pe o functie de conducere, punere la dispozitie - si contine elemente generale de procedura
  • Ocuparea posturilor vacante - sunt reglementate aspectele care vizeaza organizarea si desfasurarea concursurilor pentru ocuparea unei functii vacante, ca element al initierii si modificarii raportului de serviciu. Noile reglementari mentioneaza tipul probelor de concurs, diferentiat pe functii de conducere si de executie, conditiile in care candidatii sunt declarati "admis", modalitatea de departajare a acestora in situatia obtinerii unor rezultate egale, precum si posibilitatea de contestare a rezultatelor obtinute.

Masurile incluse in Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern se realizeaza cu incadrarea in bugetul anual aprobat al MAI, iar posturile se scot la concurs in limita forndurilor bugetare alocate.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

1135 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică