Guvern: Politistii incadrati direct trebuie sa urmeze un curs pentru initierea in cariera de cel putin trei ani

de CP     HotNews.ro
Joi, 16 iunie 2016, 17:08 Actualitate | Esenţial

Guvernul a modificat si completat Legea privind Statutul politistului, printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata in sedinta de joi, pentru a pune in acord dispozitiile statutului cu Deciziile Curtii Constitutionale din 24 martie 2016 si 19 aprilie 2016. Prin cele doua decizii ale CCR au fost admise exceptii de neconstitutionalitate ale unor dispozitii din Statutul politistului, potrivit unui comunicat al Guvernului. Vezi ce modificari sunt facute.

Masurile adoptate prin actul normativ vizeaza, in principal, organizarea si dezvoltarea carierei politistului, modificarea si supendarea raportului de serviciu al acestuia, precum si ocuparea posturilor vacante.

Modificarile si completarile introduse prin Ordonanta de Urgenta

  • Stabilirea tipologiei si duratei cursurilor pentru formarea in cariera, precum si a celor care asigura formarea profesionala continua a politistului. Aceasta reglementare va permite si formarea politistilor proveniti prin incadrare directa. Astfel, in primul an de activitate, politistul incadrat direct trebuie sa urmeze un curs pentru initierea in cariera in institutiile de formare profesionala ale MAI, cu o durata de cel putin 3 luni, iar pentru specialistii incadrati direct sau transferati, un curs de 4 saptamani
  • Aspecte referitoare la modificarea si suspendarea raportului de serviciu al politistului. Mai exact, noile reglementari mentioneaza situatiile de modificare a raportului de serviciu al politistului - delegare, detasare, participare la misiunile internationale, transfer, mutare, imputernicire pe o functie de conducere, punere la dispozitie - si contine elemente generale de procedura
  • Ocuparea posturilor vacante - sunt reglementate aspectele care vizeaza organizarea si desfasurarea concursurilor pentru ocuparea unei functii vacante, ca element al initierii si modificarii raportului de serviciu. Noile reglementari mentioneaza tipul probelor de concurs, diferentiat pe functii de conducere si de executie, conditiile in care candidatii sunt declarati "admis", modalitatea de departajare a acestora in situatia obtinerii unor rezultate egale, precum si posibilitatea de contestare a rezultatelor obtinute.

Masurile incluse in Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern se realizeaza cu incadrarea in bugetul anual aprobat al MAI, iar posturile se scot la concurs in limita forndurilor bugetare alocate.


Citeste mai multe despre   


​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

1391 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version