Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, nu renunta la ideea introducerii gratuitatii pe mijloacele de transport RATB, ea explicand luni ca in prima faza propune un proiect pilot care sa prevada gratuitate inainte si dupa orele de varf ale traficului, relateaza Mediafax.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Din punctul meu de vedere, pana la momentul gratuitatii trebuie sa indeplinim impreuna urmatoarele sarcini. Unu: toate cele 1000 de autobuze ale RATB sa fie pe traseu. (...) Doi: impreuna cu Politia Capitalei acolo unde se va putea - si se poate in multe zone - vom avea banda unica pentru transportul in comun, pentru taxi si pentru salvari. Trei: toate autobuzele trebuie sa fie curate, reparate si cu siguranta cetateanului - anume controlori de trafic care sa fie foarte vigilenti astfel incat in autobuze sa nu intre persoane recalcitrante care sa faca rau calatorilor", a declarat luni Gabriela Firea.

Ea a subliniat ca nu renunta la ideea gratuitatii pentru transportul bucurestenilor cu mijloacele RATB, insa programul va fi implementat treptat.

''Prima propunere a mea a fost aceea de a introduce gratuitate inainte si dupa varfurile zilei'', a precizat primarul ales.

Ea a insistat ca propunerea este fezabila in conditiile in care oricum subventia primariei este de 70% din consturile unei calatorii, dar nu a vrut sa avanseze o data aproximativa pentru demararea programului.