Cateva zeci de gospodarii si mai multe strazi au fost inundate, duminica seara, in municipiul Arad ca urmare a unei ploi torentiale, transmite Mediafax. Doua pasaje si o zona mai joasa din apropierea unui pod au fost inundate, iar apa a depasit chiar si 70 de centimetri. Circulatia masinilor si a tramvaielor a fost blocata circa o ora. Soferii care s-au aventurat prin zona au ramas blocati, iar unii au avut nevoie sa fie tractati pentru a mai putea pleca.

Inundatii in AradFoto: Captura YouTube

Probleme au aparut in mai multe locuri din cartierul aradean Micalaca, unde canalizarea nu a facut fata debitului de apa produs de ploaia foarte puternica.

"Ca urmare a fenomenelor meteo periculoase, ploi abundente, inregistrate in municipiul Arad, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arad a inregistrat mai multe apeluri pe serviciul unic de urgenta 112 de pe strazile Lucian Blaga, Cameliei, Mesterul Manole, Sezatorii, pentru a se interveni la locuintele cetatenilor sau pe strada deoarece ca urmare a refularii canalizarii exista posibilitatea ca apa sa intre in casele cetatenilor. S-a intervenit cu trei echipaje cu motopompe sau autospeciale de stingere care au si capacitate a de trage apa, pentru evacuarea apei si restabilirea situatiei. Sunt curti inundate si gradini", a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica dupa amiaza o atentionare cod portocaliu de ploi insemnate cantitativ pentru judetul Arad.

In jurul orei 17.00, in Municipiul Arad intr-un interval de aproximativ 30 de minute precipitatiile cazute au depasit 35 litri/metru patrat.

In aceste conditii, in unele zone din oras sistemele de evacuare a apelor pluviale au facut fata cu dificultate debitelor mari si s-au inregistrat acumulari de apa pe carosabil: in zona Bd. Titulescu - pasaj si Gemi Center, la sens giratoriu Sanicolaul Mic, precum si in unele puncte din cartierul Bujac.