Politistii cerceteaza posibile fapte de neglijenta in serviciu la nivelul unor firme care opereaza la Aeroportul Otopeni, dupa ce zeci de pasageri ai unei curse charter Corfu-Bucuresti, ce au avut escala la Cluj, au intrat in tara fara ca actele lor sa fie controlate, au declarat oficiali din IGPF.

Aeroportul Henri CoandaFoto: Agerpres

Politia de Frontiera s-a autosesizat si face cercetari pentru posibile fapte de neglijenta in serviciu la nivelul unor firme care opereaza la Aeroportul Otopeni dupa ce, pe 7 iunie, zeci de pasageri ce veneau din Corfu au intrat in tara fara controlul documentelor, asa cum cere procedura, au declarat oficiali din cadrul Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) pentru Mediafax.

Sursele citate precizeaza ca este vorba despre o cursa charter Corfu-Bucuresti, cu escala la Cluj, in care se aflau 180 de romani. Imediat dupa ce avionul a aterizat pe Otopeni, oamenii au fost preluati cu doua autobuze iar o parte au fost dusi la terminalul sosiri interne, unde nu le-a fost facut controlul documentelor. Astfel, acestia au intrat in tara fara sa fie verificati de politistii de frontiera, asa cum prevede procedura obligatorie in cazul curselor externe.

Oficialii din cadrul IGPF declara ca au fost audiati angajati ai companiei aeriene, dar si ai firmei care opereaza respectivele autobuze. Sursele citate spun ca nu ar fi vorba despre un incident grav de securitate, intrucat pasagerii au fost verificati prin sistemul special de la Unitatea Nationala privind Pasagerii.