Ministerul Sanatatii anunta ca, in contextul arestarii preventive a managerilor de la Spitalul "Bagdasar Arseni" si de la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", Bogdan Paltineanu si Dan Nicolae Straja au fost suspendati din functii.

"Conform articolului 13 din contractul de management, acesta se suspenda de drept in urmatoarele conditii: concediu de maternitate, concediu pentru incapacitate temporara de munca, in cazul in care managerul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala. Cu alte cuvinte, cele doua contracte de management sunt deja suspendate din momentul in care judecatorii au dispus arestarea preventiva. Respectand prevederile legale urmeaza numirea unui management interimar", anunta reprezentantii Ministerului Sanatatii pe pagina de Facebook a institutiei, potrivit Mediafax.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, vineri seara, sa-i aresteze preventiv pentru 30 de zile pe Bogdan Paltineanu, managerul Spitalului "Bagdasar Arseni", si pe Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu", cei doi fiind acuzati de luare de mita.

Potrivit DNA, "in perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Paltineanu Bogdan, in calitate de manager al Institutul National de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan", in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in cinci transe, sumele de 73.450 euro si 18.600 lei. Banii, primiti de inculpat atat intr-un imobil ce-i apartinea cat si in autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi)".

In ceea ce il priveste pe managerul Institutului Oncologic, Dan Nicolae Straja, procurorii sustin "in perioada 1 - 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, in calitate de manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in doua transe, suma totala de 95.750 euro. Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atat in biroul sau din cadrul institutiei pe care o conducea cat si in autoturismul personal, pe o strada necirculata, indicata anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi)".