Deputatul Mircia Muntean, ales primar in Deva, a fost condamnat vineri, de ICCJ, la doi ani de inchisoare pentru ca a condus baut un autoturism, instanta adaugand la aceasta pedeapsa si cei patru ani cu suspendare primiti anterior pentru abuz in serviciu, decizia nefiind definitiva, informeaza Mediafax.

Mircia Muntean, scos din boscheti dupa accidentul din 2014Foto: Captura YouTube

UPDATE 13.04"Nu am condus eu. Eram in campania electorala", a declarat intr-o interventie telefonica la Digi 24 Muntean. "Soferul meu a fugit de la locul accidentului, ramanand singur in masina", a sustinut fostul deputat.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat vineri pe deputatul Mircia Muntean, ales recent primar al municipiului Deva, la o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice, dupa ce in anul 2014 a fost depistat conducand baut, cu 1,80 grame alcool pur in sange.

Anterior, in anul 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Astfel, magistratii au decis, in urma noii condamnari, sa fie revocata pedeapsa cu suspendare primita in anul 2013, intrucat noua fapta a fost comisa in termenul de incercare, urmand ca edilul sa execute sase ani de detentie, daca decizia va fi mentinuta de instanta superioara

Mircia Muntean a castigat cursa pentru primaria municipiului Deva din partea Partidului Social Romanesc (PSRO) condus de Mircea Geoana.

Muntean a fost primar al Devei timp de patru mandate, intre 1996-2012 - el insusi s-a prezentat drept "primarul 4x4" - iar in septembrie 2013 a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu.

Fostul primar a devenit celebru la nivel national dupa ce, in octombrie 2014, a fost implicat intr-un accident rutier de la care a incercat sa fuga si sa se ascunda in tufisuri, insa a ramas blocat pe un gard pe care se urcase.

Accidentul in care a fost implicat Mircia Muntean s-a produs in 30 octombrie, pe soseaua de centura a Devei, in apropierea statiei CFR, unde un autoturism a acrosat un autobuz fara pasageri si un alt autoturism, dupa care a intrat in spatele unui camion oprit la culoarea rosie a semaforului.

Martorii au spus ca la volanul autoturismului care a acrosat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care ar fi fost baut, acesta fiind scos din masina cu sange pe fata de catre un alt sofer.

La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean si a inceput sa il filmeze.

"Deputatul PSD era plin de sange pe fata si parea baut. A fost scos din masina de ceilalti soferi. Cand a observat ca il filmez, a inceput sa ma lovesca pe mine si camera. Un alt barbat care era cu el m-a impins, iar el si m-a lovit pe mine si camera cu care filmam. Nu am renuntat. Atunci, paralmentarul a luat-o la fuga spre tufisuri si a intrat in ele. A ajuns undeva pe un gard si a ramas acolo atarnat fara sa mai poata inainta. A fost scos de acolo de politisti locali", spunea cameramenul Ioan Boldor.

De altfel, in imaginile surprinse de acesta se observa cum Mircia Muntean impinge camera si apoi fuge in tufisuri. In imagini se mai poate vedea cum parlamentarul Mircia Muntean este scos din tufisuri de catre politistii locali, descult si plin de sange pe fata.

Autnic parlamentar, Mircia Muntean a declarat in fata camerei de luat vederi, dar si in fata politistilor, ca nu se afla el la volanul autoturismului implicat in accident.

Intrebat cum s-a produs accidentul, parlamentarul a raspuns: "Accidentul nu s-a intamplat. N-am condus eu! A condus Jenica...".

Intrebat cum a ajuns in tufisuri dupa accident, parlamentarul a raspuns: "Imi cautam cainele. Este cainele meu!".

In urma accidentului, Mircia Muntean, care a suferit rani la cap si la fata, a fost preluat de o ambulanta si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Deva.