Mai multe puncte de prim-ajutor, asigurate de pompieri si paramedici SMURD, vor fi amplasate, in premiera, pe plajele din statiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinesti si Neptun, in trei dintre locatii fiind prezente si autospeciale de tip senilata, anunta Ministerul Afacerilor Interne (MAI), citat de Mediafax.

In cadrul unui proiect pilot, incepand de sambata, 11 iunie, pe tot parcursul verii, in statiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinesti si Neptun, echipe de pompieri si paramedici SMURD vor fi prezente in permanenta pe plaja, pentru a asigura functionarea mai multor puncte de prim-ajutor, anunta MAI.

"Aceasta noua abordare va contribui la cresterea sigurantei cetatenilor si la reducerea timpilor de interventie la evenimente. In trei dintre aceste locatii vor exista autospeciale tip senilata de mici dimensiuni care vor putea transporta, in caz de nevoie, persoanele care necesita ajutor medical de pe plaja pana la arterele rutiere unde vor putea ajunge ambulantele ", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Pe mare vor exista cinci ambarcatiuni ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, iar pe lacul Sutghiol o ambarcatiune, toate "cu personal calificat sa intervina in situatii de urgenta ".

Ministerul Afacerilor Interne anunta ca s-a luat decizia ca Mamaia, Eforie Nord, Costinesti si Neptun sa fie incluse in acest proiect pilot dupa ce statisticile au aratat ca in aceste zonee, in ultimii cinci ani, s-au inregistrat cele mai multe situatii de urgenta soldate cu victime.

"Pentru reducerea timpului de raspuns la situatii de urgenta ISU Constanta va infiinta 9 puncte de lucru temporare incadrate cu cate o autospeciala cu apa si spuma, suplimentar fata de cele 10 existente in prezent" , se mai arata in comunicatul MAI.