Cozile de autocamioane la trecerea frontierei prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse sunt de aproximativ sapte kilometri, circulatia spre punctul de frontiera fiind dirijata de echipajele Politiei rutiere astfel incat sa nu se formeze aglomeratie in localitatile riverane DN 5, anunta Agerpres.

'Am inteles ca inca se lucreaza la Podul Prieteniei si astfel se formeaza cozile de TIR-uri in asteptare pentru trecerea frontierei. La intrarea in municipiul Giurgiu, cat si pe DN 5 actioneaza echipaje ale biroului rutier, respectiv serviciului rutier, atunci cand coada de tiruri se intinde spre localitatile Remus, Fratesti, Daia si accesul este permis si dirijat in serii astfel incat sa nu se creeze blocaje ale traficului', a declarat vineri purtatorul de cuvant al ITPF Giurgiu, Cristian Suta.

Totodata, coada este intrerupta pe raza localitatii Remus traversata de DN 5 si este dirijata de politisti la intrarea si la iesirea din localitate pentru a nu crea un disconfort locuitorilor satului. De multe ori, soferii nerabdatori claxoneaza minute in sir atunci cand se vad pusi in situatia de a astepta la trecerea frontierei.

Potrivit ITPF Giurgiu, traficul la frontiera este de aproximativ 1.200 de mijloace de transport pe sensul de iesire din Romania in 24 de ore, iar potrivit CNADNR mai erau de executat unele lucrari de frezat si asfaltat, iar acestea ar fi trebuit sa se incheie inca de la finalul lunii mai.