Sambata, vremea va continua sa se incalzeasca, indeosebi in jumatatea sudica a teritoriului, informeaza ANM, citata de Mediafax. In cursul zilei, cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in regiunile nordice, precum si in zonele de deal si de munte, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Prognoza meteoFoto: MorgueFile.com

Noaptea, innorarile se vor accentua, iar aria ploilor se va extinde, cuprinzand si regiunile vestice si centrale. In restul teritoriului, ploi de scurta durata se vor semnala doar izolat. Cantitatile de apa vor depasi punctiform 25 l/mp si va cadea grindina.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20...21 de grade in Maramures si nordul Moldovei si 29...30 de grade in sud-estul Munteniei, iar cele minime se vor incadra intre 9 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 18 grade pe litoral.

La Bucuresti, vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si la inceputul noptii, cand vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 28...29 de grade, iar cea minima de 14...16 grade.

Duminica, vremea va deveni instabila, iar valorile termice vor scadea in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea de nord, unde se vor situa sub normele climatologice ale datei. In regiunile vestice, sud-vestice, centrale si nordice, cerul va fi mai mult noros, va ploua mai ales sub forma de aversa si trecator se vor semnala descarcari electrice.

In sud-estul si sudul extrem, innorarile se vor accentua mai ales spre orele serii si in cursul noptii, cand vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si local averse. Ploile vor avea si caracter torential si izolat va cadea grindina.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 18 si 27 de grade, iar cele minime se vor situa intre 10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si nordul Moldovei si 19 grade pe litoral.