Un tir incarcat cu 800 de butelii a luat foc in mers la intrarea in Mihailesti (judetul Buzau), majoritatea buteliilor explodand. Incendiul ar fi pornit de la cauciucuri. Populatia din zona a fost evacuata, nu au fost persoane ranite. Circulatia a fost oprita pe DN2E85 intre Urziceni si Buzau. Mihailesti are un renume tragic dupa ce in mai 2004 un camion cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat, ducand la moartea a 18 persoane si la ranirea grava a altor 13.

Tir cu butelii arzand langa MihailestiFoto: Captura Facebook

UPDATE 18.00 Circulatia pe DN 2, reluata dupa aproape opt ore

Traficul rutier pe DN 2 la Mihailesti a fost reluat in conditii normale in jurul orei 17.45, dupa ce zona a fost verificata cu detectorul de specialistii de la ISU Buzau. Potrivit IPJ Buzau, citat de Agerpres, traficul a fost reluat cu restrictii de viteza 30 de kilometri la ora si semnalizare de denivelari.

UPDATE 16.22Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau a luat masura indisponibilizarii corpurilor delicte care au fost predate pe baza unui proces verbal administratorului firmei, in urma anchetei realizate la fata locului de doi procurori.

'Datorita dimensiunilor, corpurile delicte, cabina si resturile TIR-ului, precum si buteliile ramase au fost date in custodie administratorului firmei cu obligatia de a le pastra intacte, iar zona a fost verificata cu detectorul de ISU Buzau', a declarat pentru Agerpres prim-adjunctul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, Gabriela Vajiiac.

Ea a mai spus ca au fost audiati soferul si administratorul firmei, iar deocamdata nu s-a luat nici o masura preventiva.

'Ancheta este in desfasurare si aceasta trebuie coroborata cu concluziile inspectorilor de munca de la ITM Buzau', a declarat Vajiiac.

UPDATE 13.18Cei 60 de pompieri, cu opt autospeciale de apa si spuma si doua ambulante SMURD, au stins in circa doua ore incendiul precizeaza un comunicat al ISU Buzau citat de Agerpres.

'Misiunea a fost dificila din cauza pericolului de explozie, iar pentru siguranta salvatorilor si populatiei din zona de manifestare, s-a actionat de la distanta cu tunuri de apa, iar persoanele au fost evacuate pe o raza de 500 m', mentioneaza sursa citata.

UPDATE 11.57La Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau s-a constituit un dosar avand ca obiect explozia de vineri:

"Cercetarile sunt efectuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de distrugere din culpa (art. 255 din Codul penal) si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca (art. 349 din Codul penal).

Potrivit primelor cercetari, un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pana de cauciuc, iar, in timp ce se depana pana, a luat foc. Nu au fost inregistrate victime omenesti.

Au fost luate masuri de evacuare a persoanelor care locuiesc in zona. La fata locului s-au deplasat doi procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau in vederea coordonarii cercetarilor", se afirma intr-un comunicat de presa al Parchetului General.

UPDATE 11.45 Prefectul de Buzau, George Sava, a declarat ca in localitatea Mihailesti situatia era sub control la aproximativ o ora de la izbucnirea incendiului la un tir incarcat cu butelii, focul fiind stins in urma interventiei echipajelor de pompieri, informeaza Agerpres.

"60% din butelii au explodat si sunt raspandite pe partea carosabila, dar incendiul a fost stins", a precizat prefectul George Sava.

Potrivit sursei citate, cetatenii care locuiesc in zona unde a avut loc incendiul si care au fost evacuati au inceput sa se intoarca la casele lor, nefiind inregistrata vreo victima.

De asemenea, soferul tirului nu a fost ranit, el dand in prezent declaratii politistilor despre cauzele izbucnirii incendiului, a mai precizat prefectul judetului Buzau.

UPDATE 11.33 Noi imagini aparute online arata un fum gros ridicandu-se de la locul incendiului. Se aud buteliile cum explodeaza.

UPDATE 11.29Primarul localitatii Mihailesti, Dorinel Petre, a declarat, pentru Agerpres, ca din primele cercetari a reiesit ca incendiul izbucnit la tirul incarcat cu butelii a fost cauzat de explozia cauciucului autovehiculului aflat in trafic, evenimentul avand loc la aproximativ 300-400 de metri distanta de locul tragediei din mai 2004.

UPDATE 10.54Prefectul judetului Buzau, George Sava, a declarat, la Digi24, ca accidentul s-a produs din cauza ca anvelopele tirului au explodat si au luat foc, care apoi s-a intins la restul autotrenului, iar focul a cuprins si remorca, dupa care cele 800 de butelii incarcate in autovehicul au inceput sa explodeze.

Soferul a sunat la 112, iar la fata locului au intervenit opt autospeciale de pompieri, sase venite de la Buzau, iar doua de la Urziceni, a precizat prefectul George Sava, citat de Agerpres.

Prefectul a precizat ca soferii care au ajuns in zona dinspre Buzau pot folosi ca rute alternative drumul national Buzau-Ploiesti, pe care pot ajunge folosi drumurile comunale din zona pentru a ajunge la Mizil.

UPDATE 10.42Publicatia Stiri de Buzau scrie ca tirul a luat foc pe raza localitatii, mai multi soferi oprind pentru a incerca sa stinga flacarile pornite de la un cauciuc. Mai multi martori spun ca au auzit explozii.

UPDATE 10.31Secretarul de stat Raed Arafat a spus ca pompierii actioneaza de la distanta si ca situatia se pare ca este sub control. Potrivit reprezentantului MAI, incendiul ar fi pornit de la roti..

Arafat a precizat ca pompierii au intervenit rapid si ca populatia a fost evacuata pe o raza de 500 de metri.

"Autospecialele de pompieri au inceput sa se apropie. Exploziile au incetat", a declarat la scurt timp dupa incident un reprezentant ISU pentru Digi 24. Masinile de pompieri se retrasesera initial cand incarcatura a inceput sa explodeze.

Potrivit reprezentantului ISU, incendiul a debutat la partea din spate a incarcaturii. "Acum actionam pentru racirea recipientelor care nu au explodat", a adaugat acesta.

Localitatea Mihailesti are un renume tragic dupa ce in mai 2004 un camion cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat, ducand la moartea a 18 persoane si la ranirea grava a altor 13.