Un fotbalist iranian a fost suspendat pentru sase luni de catre Comisia de Etica a Federatiei Iraniene de Fotbal pentru ca a purtat o pereche de pantaloni pe care era imprimata poza personajului de desene animate SpongeBob, anunta The Sun citat de Mediafax.

Suspendarea portarului Sosha Makani, a venit dupa ce un suporter al echipei sale de club, Persepolis si-a facut o poza cu fotbalistul si a postat-o pe internet.

Iar pentru ca imbracamintea fotbalistilor poate fi un motiv de suspendare conform regulamentelor federatiei din iran, oficialii forului de fotbal de la Teheran s-au sesizat imediat. Conform agentiei de stiri ISNA suspendarea jucatorului pentru urmatoarele sase luni a fost dictata pentru "tinuta inadecvata", pedeapsa conforma cu legile din Iran. Fotografia a ajuns pe internet pe data de 6 mai iar Makani a facut deja apel la pedeapsa dictata de catre oficialii Comisiei de Etica.

Nu este insa pentru prima data cand fotbalistul, care a impresionat la Cupa Mondiala din 2014, are probleme.

In luna ianuarie Makani a fost arestat si mai apoi inchis, dupa ce tot pe internet au aparut poze cu el in prezenta unei femei, lucru interzis de legile din Iran, daca cei doi nu sunt casatoriti.