Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', a fost retinut joi noaptea de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care au fost efectuate perchezitii la patru spitale din Capitala privind suspiciuni de coruptie in legatura cu achizitii publice. El a fost scos din sediul DNA dupa aproximativ sase ore de audieri si dus cu masina in arestul Politiei Capitalei, scrie Agerpres.

Dan Straja a spus, la intrarea in sediul DNA, ca nu-i cunostea pe oamenii de afaceri cu care spitalul a incheiat contracte si ca nu stie de ce a fost adus. In plus, el a afirmat ca nu a primit niciodata mita.

UPDATE 11.24 Potrivit unui comunicat DNA, "in perioada 1 - 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, in calitate de manager la Institutul Oncologic , in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in doua transe, suma totala de 95.750 euro.

Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atat in biroul sau din cadrul institutiei pe care o conducea cat si in autoturismul personal, pe o strada necirculata, indicata anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi)."

In acelasi dosar, a fost retinut si Bogdan Paltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta ''Bagdasar Arseni'', la data faptei manager la Institutul 'Ana Aslan', care este acuzat de luare de mita dupa ce a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in cinci transe, sumele de 73.450 euro si 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a unor contracte, informeaza DNA.

Bogdan Paltineanu va fi prezentat vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au efectuat joi perchezitii la patru spitale din Capitala, intr-un dosar in care prejudiciul, pana in prezent, este de 2,6 milioane de euro. Perchezitiile au fost la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', Spitalul Clinic de Urgenta ''Bagdasar Arseni'', Spitalul Clinic de Psihiatrie ''Prof. Dr. Alexandru Obregia''.