Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta "a luat act" de punerea sub control judiciar a celor doi medici, acuzati de savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului dupa ce au dispus internarea lui Nicusor Constantinescu, informeaza Mediafax.

Intr-un comunicat de presa, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" Constanta, dr. Catalin Grasa, spune ca managementul unitatii a luat act de faptul ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, fata de seful Sectiei Cardiologie, dr. Raluca - Irinel Parepa si fata de dr. Marius Toringhibel, medic primar in cadrul aceleiasi sectii.

"Deopotriva, am luat act ca punerea in miscare a actiunii penale reprezinta o etapa a procesului penal reglementata de legislatia in vigoare si in materie si care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", precizeaza dr. Catalin Grasa.

El mai spune ca doreste sa-i asigure pe constanteni si de consecventa in respectarea si aplicarea legii.

"Reafirmand rolul si importanta unitatii spitalicesti constantene in sistemul sanitar national, dorim sa-i asiguram pe toti cetatenii de consecventa noastra in respectarea si aplicarea legii, a actelor si dispozitiilor institutiilor si organelor abilitate ale statului", se mai arata in comunicat.