Premierul Dacian Ciolos a declarat joi, intr-un interviu la postul francez de televiziune LCI, ca "exista intotdeauna o ingrijorare in legatura cu ceea ce se poate intampla" in Franta in contextul riscului de atacuri teroriste, dar ca "acest lucru nu va impiedica mii de romani sa se deplaseze" la Campionatul European de Fotbal pentru meciul de deschidere de vineri dintre tara-gazda Franta si Romania, potrivit Agerpres.

Dacian Ciolos la LCIFoto: Facebook - Luca Niculescu

"Exista intotdeauna o ingrijorare in legatura cu ceea ce se poate intampla, insa acest lucru nu va impiedica deplasarea catorva mii de romani", a afirmat primul ministru.

In ceea ce priveste manifestatiile si grevele care au loc in aceasta perioada in Franta, Dacian Ciolos spune ca ele "fac parte din cultura sociala franceza": "Prin urmare, nu ma surprinde sa vad greve si manifestatii. Nu am urmarit in mod special care este motivul acestor greve, dar Franta este recunoscuta putin pentru aceasta cultura sociala care este extrem de puternica si pentru sindicatele ei, care sunt bine organizate si extrem de incisive, ca sa spun asa".

El a adaugat ca francezii nu ar trebui sa se gandeasca la ce cred europenii despre imaginea pe care o transmite tara lor prin aceste greve si manifestatii, ci la "cum pot fi rezolvate problemele in plan intern. Cred ca acest lucru este mai important."

  • Dacian Ciolos, vizita de doua zile in Franta

Dacian Ciolos a inceput joi o vizita de doua zile la Paris.

"Programul vizitei cuprinde participarea prim-ministrului Dacian Ciolos la reuniunea speciala dedicata Romaniei, prezidata de Secretarul General al organizatiei, Angel Gurria, in cadrul Consiliului Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), la 9 iunie. Participarea la aceasta reuniune se inscrie in obiectivul de etapa al Romaniei stabilit de Guvern in luna februarie a.c. privind crearea premiselor favorabile pentru luarea in considerare a candidaturii tarii noastre in cursul viitorului exercitiu de largire al OCDE", a anuntat Guvernul, intr-un comunicat.

Vizita marcheaza "trecerea Parteneriatului strategic bilateral intr-o noua etapa de dezvoltare, reflectata in noua Foaie de Parcurs", document care va fi semnat de Dacian Ciolos si omologul sau francez, Manuel Valls, se mai arata in comunicat.

"Premierul Ciolos va avea, de asemenea, o intrevedere cu presedintele Francois Hollande si vor asista impreuna la meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal, Franta-Romania", se anunta in comunicat.

In marja vizitei vor avea loc intrevederi ale premierului Dacian Ciolos cu studenti, profesori si membri ai conducerii Ecole Polytechnique si ai Academiei pentru Agricultura a Frantei. Totodata, prim-ministrul va avea o intalnire la sediul Ambasadei Romaniei cu cei doi copii orfani ai cuplului de romani morti in atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015, care vor fi insotiti de tutorii lor legali.