Fostul presedinte Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, au primit cetatenia moldoveneasca. Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat joi decretele de acordare a cetateniei celor doi, anunta Unimedia.md. Fostul sef al statului a precizat, intr-o declaratie de presa la sediul PMP, ca nu are planuri politice in Republica Moldova.

Traian si Maria BasescuFoto: Agerpres

Traian si Maria Basescu au depus o cerere pentru a primi cetatenia moldoveneasca pe data de 8 martie, la presedintia de la Chisinau.

Termenul legal de solutionare a unor astfel de cereri este de un an, insa in cazul lui Traian Basescu, fiind vorba despre o persoana cu statut special, exista posibilitatea ca solicitarea sa fie analizata in regim prioritar, declara in luna martie Ana Samson, consultant principal pentru relatii publice al presedintiei moldovene.

Traian Basescu declara in iulie 2013, dupa o vizita in Republica Moldova, ca dupa ce isi va incheia mandatul de presedinte al Romaniei, va cere, "poate", cetatenia moldoveana, in semn de respect si dragoste pentru tara vecina si oamenii ei.