O cladire de birouri din nordul Bucurestiului a fost evacuata joi in urma unei alerte cu bomba. Potrivit informatiilor HotNews.ro, este vorba despre cladirea Bucharest One, in care isi are sediul Vodafone, in zona Aurel Vlaicu.

Cladirea Bucharest One, evacuata in urma unei alerte cu bombaFoto: Claudiu Ghioc

16:04 Alerta cu bomba a fost falsa, relateaza Digi24

Potrivit postului de televiziune, politia a constat ca nu exista niciun pericol iar angajatilor li s-a permis sa revina in cladire

15:42 Barbatul care a sunat la 112 pentru a sesiza, joi, alarma cu bomba de la o cladire din sectorul 2 al Capitalei a fost dus la audieri, la o sectie de politie, au precizat oficiali ai IGPR. citati de Agerpres.

Potrivit acestora, pirotehnistii au verificat pana in prezent subsolul cladirii in care a fost anuntata alarma, urmand sa continue verificarile la nivelul parterului si al celor 26 de etaje.

Oficiali de la IGPR au precizat ca suspectul este cetatean roman.

15:23 Proprietarul cladirii Bucharest One, cunoscuta si ca Globalworth Tower, confirma ca imobilul a fost evacuat in urma unei alerte la 112, precizand ca toata lumea este in siguranta:

"Confirmam ca Globalworth Tower, cladirea noastra, a fost evacuata ca urmare a unei alerte telefonice la 112. Toata lumea este in siguranta. O investigatie este in curs de desfasurare, conform procedurilor specifice in aceste situatii. Pentru mai multe informatii, va rugam sa va adresati autoritatilor responsabile."

UPDATE Potrivit Digi24, un suspect ar fi fost dus la audieri.

Serviciul Pirotehnic din IGPR a fost sesizat in jurul orei 13:55 in legatura cu "amplasarea unui dispozitiv" intr-o cladire de pe raza sectorului 2, informeaza Agerpres citand oficiali ai Politiei Capitalei.

Politia precizeaza ca in zona traficul se desfasoara ingreunat.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane Georgian Dragan a declarat pentru Digi24 ca Serviciul Pirotehnic intervine in zona pentru a stabili daca este vorba despre o alerta reala. De asemenea, masinile au fost ridicate din imediata apropiere a cladirii.

Mall-ul Promenada, de langa Bucharest One, in fata caruia s-au adunat angajatii evacuati din cladire / Foto: Claudiu Ghioc

Bucharest One / Foto: Claudiu Ghioc