Carmen Uscatu, presedinte al Asociatiei Daruieste Viata, a fost amendata cu 3.500 de lei pentru organizarea unor actiuni de comemorare a victimelor din clubul Colectiv, in contextul scandalului legat de infectiile nosocomiale, activitati ce au avut loc pe 06 si 07 mai, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In momentul in care noi am fost in Piata, jandarmii au venit la noi si au tinut sa ne precizeze ca sunt acolo pentru a ne proteja si ca ne roaga, daca intervine ceva, sa le solicitam sprijinul. Au fost amabili, nu m-au legitimat, eu m-am prezentat. Apoi, dupa o luna, au venit aceste amenzi. Daca a durat o luna, a fost un lucru intentionat, probabil au asteptat sa treaca emotia momentului, ca ne-am adunat acolo sa comemoram victimele infectiilor nosocomiale, care au fost atat tinerii din Colectiv cat si victime anonime. Si a doua zi oamenii s-au adunat in Piata, nu am scandat nimic, actiunea s-a desfasurat in fata unei institutii publice, respectiv Facultatea de Artitectura, si conform legii aceste actiuni nu trebuie anuntate. Prima amenda e in valoare de o mie de lei iar a cea pentru a doua zi este de 2.500 lei", a declarat pentru Mediafax Carmen Uscatu, presedintete Asociatiei Daruieste Viata.

Asociatia a transmis si un comunicat de presa in care anunta ca amenzile vor fi contestate in instanta.

"Pe 8 iunie, am primit doua procese verbale, cu doua amenzi, pe motiv ca am organizat o adunare publica nedeclarata si neinregistrata, pentru exprimarea unor opinii referitoare la situatia din spitalele din Romania, iar pe timpul desfasurarii acesteia am condus activitatile participantilor dirijand actiunile si scandarile acestora. Nu am organizat nicio manifestatie, nu am incitat lumea sa faca nimic, nu am exprimat opinii, nu am condus nicio actiune si nu am initiat scandari. Noi am comemorat mortii care nu mai pot vorbi. Ca la orice comemorare, am vorbit despre cauzele mortii acestora si despre ce trebuie facut pentru a nu se mai intampla asa ceva. Avem dreptul sa ne comemoram mortii", se arata in comunicatul de presa.