Premierul Dacian Ciolos va efectua o vizita la Paris, in 9-10 iunie, prilej cu care va intalni cu premierul francez, Manuel Valls, iar vineri seara va pleca de la Palatul Elysee spre Stade de France, impreuna cu presedintele Frantei, Francois Hollande, pentru a viziona meciul Franta-Romania, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Programul vizitei cuprinde participarea prim-ministrului Dacian Ciolos la reuniunea speciala dedicata Romaniei, prezidata de Secretarul General al organizatiei, Angel Gurria, in cadrul Consiliului Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), la 9 iunie. Participarea la aceasta reuniune se inscrie in obiectivul de etapa al Romaniei stabilit de Guvern in luna februarie a.c. privind crearea premiselor favorabile pentru luarea in considerare a candidaturii tarii noastre in cursul viitorului exercitiu de largire al OCDE", informeaza Guvernul printr-un comunicat.

In document se mai spune ca vizita marcheaza "trecerea Parteneriatului strategic bilateral intr-o noua etapa de dezvoltare, reflectata in noua Foaie de Parcurs", document care va fi semnat de Dacian Ciolos si omologul sau francez, Manuel Valls.

"Premierul Ciolos va avea, de asemenea, o intrevedere cu presedintele Francois Hollande si vor asista impreuna la meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal, Franta-Romania", se anunta in comunicat.

In marja vizitei vor avea loc intrevederi ale premierului Dacian Ciolos cu studenti, profesori si membri ai conducerii Ecole Polytechnique si ai Academiei pentru Agricultura a Frantei. Totodata, prim-ministrul va avea o intalnire la sediul Ambasadei Romaniei cu cei doi copii orfani ai cuplului de romani morti in atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015, care vor fi insotiti de tutorii lor legali, mai informeaza Guvernul.