Festivalul international de teatru de strada - B-FIT in the Street! - se va deschide oficial joi, la ora 19,00, in Piata Universitatii, anunta Agerpres.

Afis B-FIT in the Street 2016Foto: ArCuB

In prima seara va putea fi urmarita productia franceza "Dream", la ora 21,30, in Piata Universitatii.

Sambata, intre orele 18,00 si 20,00, trupa franceza Imperial Kikiristan va avea o serie de reprezentatii in Parcul Humulesti din Ferentari, iar duminica italienii de la Flag Wavers Rioni vor putea fi vazuti, intre orele 17,00 si 19,30, in Parcul Moghioros din Drumul Taberei, potrivit organizatorilor.

Pe parcursul festivalului, publicul va putea participa la lectii de istorie in aer liber aduse de artisti din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfara burlesca din Franta si numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali, sustin organizatorii.

Editia din acest an a B-FIT in the Street! aduce la Bucuresti 21 de spectacole de teatru, noua tari participante si sute de artisti.

In fiecare seara, in Centrul istoric, Piata Universitatii sau Piata George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama orasului cu jocuri de foc si acrobatii aeriene sau cai uriasi, iar pe timp de zi numerele interactive de teatru de strada le vor da ocazia bucurestenilor sa vada o adevarata galerie de tablouri umblatoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice, potrivit site-ului evenimentului.

Austria, Spania, Marea Britanie, Germania si Italia sunt cateva dintre tarile participante la B-FIT in the Street! 2016, o editie cu un program eclectic de pantomima, circ, comedie, dans, acrobatie, muzica de strada si parada, din care nu lipsesc nici reprezentatiile romanesti semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia si productiile de anvergura din Franta si Olanda.

Accesul la toate reprezentatiile din festival este gratuit.

B-FIT in the Street! este organizat de ArCuB in contextul candidaturii orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021.